Počasí dnes32 °C, zítra29 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Na břehu zůstalo kolo a osobní věci. Utonulého muže na Hranicku našli až potápěči

Další případ utonutí člověka při letním koupání řešily složky IZS ve čtvrtek v zatopeném lomu u obce Olšovec na Hranicku. O život přišel šestačtyřicetiletý muž, který k vodě zřejmě zamířil v dopoledních hodinách, aby si zaplaval. Jeho tělo našli až později večer pod hladinou policejní potápěči.

Policie přijala ve čtvrtek krátce před 16. hodinou informaci o postrádání kamaráda, který se jel v dopoledne vykoupat do lomu na okraji obce Olšovec. „Na břehu byly nalezeny jeho osobní věci včetně jízdního kola a šestačtyřicetiletý muž se ve vodě ani v blízkém okolí nenacházel. Na místo se dostavily hlídky včetně psovoda, které propátraly okolí lomu, ale bezvýsledně. Mezitím hasiči pátrali po muži ve člunu na hladině a byli přivoláni policejní potápěči,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kolem 20. hodiny se potvrdily tragické scénáře, specialisté policie objevili tělo muže bez známek života pod vodní hladinou. „Z důvodu řádného prošetření celé události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ doplnila policistka.

Léto u vody v Olomouckém kraji přineslo tragické události. Záchranáři zdůrazňují pravidla bezpečnosti

Na 25. července připadá Světový den prevence tonutí, zdravotničtí záchranáři z Olomouckého kraje připomínají důležité zásady bezpečného chování při koupání a pobytu u řek, koupališť či bazénů. Za poslední dva měsíce vyjížděli už k sedmi případům...

V Olomouckém kraji jde za prázdninové měsíce o již několikátý případ. V pískovně na Uničovsku zemřel před necelými dvěma týdny senior, který si šel zaplavat. Po konzumaci alkoholu se utopil o tři týdny dříve padesátiletý muž v řece Moravě v Litovli. V první polovině července došlo k utonutí tří osob během tří dnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Úmrtí, utopení, utonutí, utonulý muž, utonutí Olšovec, lom Olšovec, Hranice, Přerov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na břehu zůstalo kolo a osobní věci. Utonulého muže na Hranicku našli až potápěči  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.