Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Na Uničovsku plameny pohltily přízemí domu a popálily muže. Policie pracuje i s verzí úmyslného činu

, aktualizováno před 33 minutami

Plameny pohltily přízemí rodinného domku ve Střelicích na Olomoucku, k události vyjížděly v neděli odpoledne čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů, na místo letěl i záchranářský vrtulník. Osmačtyřicetiletý muž utrpěl popáleniny, policie prověřuje i verzi úmyslného jednání.

Operace labrador. Z římsy domu v Troubelicích hasiči sundávali psa, který zřejmě pronásledoval kočku

Labradora uvězněného na poškozené římse štítové zdi ve výšce asi deset metrů dnes zachraňovali hasiči v Troubelicích na Olomoucku. Nejspíš stíhal kočku, při jejím pronásledování se ovšem dostal do míst, odkud už nebylo návratu.

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeňka Hošáka došlo ke vzniku požáru v přízemní části staršího rodinného domu. Do boje s plameny se ve Střelicích na Uničovsku postupně zapojili profesionální hasiči z požárních stanic z Uničova a z Litovle ve spolupráci s místní dobrovolnou jednotkou a dobrovolníky z Uničova. „Hasičům se po chvíli podařilo pomocí několika vodních proudů požár lokalizovat i likvidovat. V tuto chvíli provádíme ochlazení a odvětrání,“ informoval v neděli odpoledne mluvčí Hošák.

Ten doplnil, že při požáru došlo ke zranění jedné osoby. „Provedli jsme ve spolupráci s Policií ČR předlékařskou pomoc u popáleného muže. Zdravotnická záchranná služba směřovala na místo také posádku letecké záchranné služby,“ sdělil Hošák.

Podle policejní mluvčí Petry Vaňharové osmačtyřicetiletého muže po prvotním ošetření transportoval vrtulník na specializované pracoviště do Ostravy. Policisté ohledávají požářiště a navíc zjistili, že dotyčný není obyvatelem domu. „Na základě dosud zjištěných informací pracují i s verzí možného úmyslného jednání. Za účelem objasnění příčin a okolností požáru zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ sdělila mluvčí Vaňharová s tím, že výše škody byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, zásah, požár domu, požár Střelice, hasiči, HZS Olomouckého kraje, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Uničovsku plameny pohltily přízemí domu a popálily muže. Policie pracuje i s verzí úmyslného činu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.