Počasí dnes30 °C, zítra32 °C
Pondělí 2. září 2024  |  Svátek má Adéla
Bez reklam

Žena z Prostějova, která opěvuje okupaci z roku 1968, jde za kritiku vlády k přestupkové komisi

Marie Šabinská z Prostějova jde za kritiku vlády k přestupkové komisi. Důvodem jsou příspěvky a fotografie na sociálních sítích. Zastal se jí například primátor Prostějova a kandidát na senátora na Prostějovsku František Jura z ANO. Žena na sítích mimo jiné opěvuje okupaci z roku 1968 a vyzývá k odchodu z EU.

Marie Šabinská z Prostějova zveřejnila předvolání k přestupkové komisi na sociálních sítích. Je podezřelá z přestupku z občanského soužití. 

"V přesně nezjištěný den a z přesně nezjištěného místa prostřednictvím sociální sítě Facebook na profilu s názvem Mája Šabinská zveřejnila příspěvky, fotografie s texty s negativním obsahem vůči vládě ČR. Tím měla úmyslně narušit občanské soužití tak, že se měla vůči jinému dopustit jiného hrubého násilí," stojí v předvolání k podání vysvětlení do Prostějova.

Jaké příspěvky bude Šabinská vysvětlovat, z předvolání není jasné. Komunikace na sítích naznačuje, že na Šabinskou někdo zřejmě podal trestní oznámení, žena už byla na policii, která žádný trestný čin nezjistila, a případ proto předala přestupkové komisi.

Prostějovské strážníky zaujala zvláštní SPZ. Řidička tvrdila, že je Fatima z oblasti Djeržava Československaja

Neobvyklá registrační značka na autě upoutala pozornost hlídky městské policie v Prostějově, při následné kontrole řidičky se strážníci od řidičky dozvěděli, že je občankou oblasti Djeržava Československaja. To se snažila prokázat také plastovou...

Na sítích Šabinská mimo jiné vyzývá k odchodu z EU a opěvuje okupaci Československa z roku 1968. "Děkuji za 21. 8. 68 Rusku a Varšavské smlouvě o ochraně hranic a pomoci, proti vpádu a okupaci západních vojsk. Díky tomu jsme si prožili klid a mír po celých 30 let tzv. okupace. Nikdy jsme nepocítili strach z války a tyranie ze strany SSSR. Nikdo nám nezavíral a nelikvidoval průmysl, zemědělství, potravinářský a letecký průmysl a veškerá prosperující odvětví," prohlašuje například Šabinská.

Šabinské se zastal primátor Prostějova a kandidát na senátora František Jura (ANO). "Jsem přesvědčen, že dotyčná paní se ničeho nedopustila a po projednání celé věci bude řízení zastaveno. Jedině takový výsledek budu považovat za vítězství zdravého rozumu," uvedl primátor.

Vedení prostějovské radnice vysvětlilo, že do projednávání celé věci nemůže nijak zasahovat. "Tento případ předala přestupkovému oddělení magistrátu Policie České republiky a magistrát je povinen jej projednat. Ukládá mu to příslušný zákon. Proto zaměstnanci přestupkového oddělení paní pozvali k takzvanému podání vysvětlení. Teprve poté může být rozhodnuto, zda přestupkové řízení bude zahájeno, nebo nikoliv. Tento proces nijak nespadá do rozhodování samosprávy," uvedla mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová.

Šabinská, kterou už podpořili stovky lidí, celou věc považuje za zastrašování. "Svoboda je jen slovo, Ústava čr je cár papíru a Demokracie neexistuje. Ať žije svoboda slova a zastrašování pravdy," uvedla.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Prostějov

Štítky Prostějov, přestupek, kritika, vláda ČR, předvolání, vojenská okupace, komise, sociální síť, primátor, František Jura, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Prostějova, která opěvuje okupaci z roku 1968, jde za kritiku vlády k přestupkové komisi  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.