Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Postřelmov truchlí. Zemřel bývalý starosta Jaroslav Nimrichtr, pomáhal obci i sportovcům

Přibližně třítisícovou obec na Šumpersku zasáhla tragická zpráva, v pátek ve věku 69 let zemřel dlouholetý starosta Jaroslav Nimrichtr. Pro občany v Postřelmově odpracoval před odchodem do penze tři volební období. Významně přispěl mimo jiné k vybudování sportovního areálu, který má vzhledem k velikosti obce nadstandardní parametry.

V pátek 6. září navždy odešel Jaroslav Nimrichtr, bývalý starosta Postřelmova a otec šesti dětí zesnul ve věku 69 let. Rodák z Leštiny žil v Postřelmově nedaleko Šumperku od roku 1983 a přes čtvrt století pracoval u správy silnic. V roce 2006 kandidoval na post starosty, kterým byl poté tři volební období, celkem dvanáct let. „Práce starosty mě bavila, protože byla hodně různorodá. Bavilo mě, že jsem byl stále v kontaktu s lidmi. Jsem otevřený člověk a nebojím se jednat s občany. Stávalo se, že za mnou někdo přišel s ohněm v očích a odcházel spokojený, protože jsme dokázali najít smírné řešení. Nebylo to tak vždy, ale většinou ano. S Postřelmováky se mi většinou jednalo velmi dobře. Co mě na práci nebavilo, bylo papírování, kterého je stále více,“ přemítal v rozhovoru pro obecní zpravodaj po svém odchodu do důchodu Jaroslav Nimrichtr v závěru roku 2018.

Holčičku připravila nemoc o část trávicího ústrojí. Sedm let už musí výživu přijímat nitrožilně

Během těhotenství ani při porodu nic nenasvědčovalo tomu, že by malá Amelia Mia měla mít zdravotní problémy. Hned po několika dnech ale musela na novorozeneckou JIP. Následovalo několik operací, diagnóza Hirschsprungovy choroby a další komplikace....

Pro obec se svými kolegy řešil kromě provozních záležitostí celou řadu investičních akcí. Už po konci ve funkci starosty byl i u realizace nového sportovního areálu. Ten byl slavnostně otevřen v roce 2021 a zahrnuje fotbalové hřiště, antukové kurty, tribunu a potřebné zázemí.

Na oblíbeného starostu a aktivního činovníka se zármutkem, vděkem a uznáním vzpomínají i postřelmovští fotbalisté. „Tento víkend se naše postřelmovská fotbalová rodina dozvěděla velmi smutnou a tragickou zprávu. Opustil nás Jaroslav Nimrichtr. Člověk, který pro náš fotbal udělal strašně moc, a bez kterého by fotbal v Postřelmově, tak jak ho známe dnes, vůbec nebyl. Pojďme tedy všichni na něj zavzpomínat v sobotu na domácí zápasy a poděkovat mu za jeho práci pro náš oddíl,“ uvedli zástupci fotbalového celku z TJ Postřelmov.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo hnutí STAN

Štítky Úmrtí, Jaroslav Nimrichtr, starosta, Postřelmov, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postřelmov truchlí. Zemřel bývalý starosta Jaroslav Nimrichtr, pomáhal obci i sportovcům  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.