Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Záplava na kopci. U olomouckého vodojemu prasklo potrubí, havárie se dotkne sídliště i nemocnice

, aktualizováno před hodinou

Rozsáhlou havárii na vodovodní infrastruktuře řeší vodárenská společnost v Olomouci v městské části Nová Ulice. V úterý kolem poledne došlo k prasknutí velkého potrubí u budovy vodojemu pod zaparkovanými auty a voda tekla ulicí až k fakultní nemocnici. Pracovníci budou řešit opravu, v lokalitě bude omezené zásobování vodou.

Pod dvěma osobními auty zaparkovanými v ulici Za Vodojemem v Olomouci se v úterý kolem 12. hodiny propadl podklad, z místa se začala silným proudem valit voda. Silnice, parkoviště i chodníky ve vyvýšené části města byly brzy nečekaně zatopené do výšky několika centimetrů.  

„Prasklo přívodní litinové potrubí, které vede do vodojemu. Voda z vodojemu už odtekla do spotřebiště a je tedy nyní prázdný. Na místě jsou hasiči, kteří odvážejí auta, aby se mohla začít opravovat havárie,“ sdělila mluvčí společnosti Moravská vodárenská Markéta Bártová. Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážové k zásahu zamířil technický speciál, s jehož využitím hasiči vozy z prostoru havárie odstranili.

Únik chemikálie v budově plaveckého stadionu v Olomouci si ve středu večer vyžádal zásah hasičů, záchranářů a policistů. Zdravotníci museli ošetřit šest lidí, pět z nich převezli do nemocnice. V prostorách sauny došlo podle předběžných informací...

 

Kvůli havárii na výtlačném řadu do vodojemu bude část Nové ulice přesměrována z horního na střední tlakové pásmo. To podle zástupců vodárenské společnosti může znamenat pokles tlaku, ve vyšších patrech tedy zřejmě nepoteče voda. Havárie může mít dopad i na oblast nedaleké Fakultní nemocnice Olomouc. „Přepojili jsme i nemocnici, aby měli za všech okolností vodu, minimálně na hlavních úsecích. Situaci řešíme, aby bylo případně k dispozici i náhradní zásobování,“ ubezpečila mluvčí Bártová.

Jak dlouho se budou komplikace odstraňovat, v tuto chvíli není jasné. „Všichni pracovníci jsou v terénu a na opravě intenzivně pracují, kdy dojde ke zprovoznění v tuto chvíli nedokážeme odhadnout,“ doplnila zástupkyně vodárenské firmy.

Ohodnoť článek

Foto Svatava Kobart, poskytl HZS Olomouckého kraje

Štítky Havárie vody, záplava, havárie vodojem, vodárny, havárie Nová Ulice, havárie Olomouc, voda Olomouc, voda Nová Ulice, Olomouc, Moravská vodárenská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záplava na kopci. U olomouckého vodojemu prasklo potrubí, havárie se dotkne sídliště i nemocnice  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.