Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Olomoucký bazén hlásí úspěšné léto a chystá se na přestavbu nevyhovujících převlékáren

Horké počasí letošního léta znamenalo vysoký zájem a návštěvnost také pro letní areál plaveckého stadionu v Olomouci, sezona se podle ředitele bazénu řadila k velmi úspěšným. Na další sezonu se chystá vylepšení v hodnotě několika milionů korun – proměnou projdou letité převlékárny, investice umožní i oddělení provozu krytého bazénu a venkovní části koupaliště.

Statutární město Olomouc bude coby vlastník plaveckého stadionu poblíž centra města hledat firmu, která provede důležitou úpravu ve venkovní části areálu. „Převlékárny jsou již ve velmi vyčerpaném stavu. Situace je tristní už více let, takže na základě konzultace se Statutárním městem Olomouc jsme požádali o rekonstrukci. Připravil se projekt, stavební povolení a v současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby,“ uvedl Dalibor Přikryl, ředitel společnosti Aquapark Olomouc, pod kterou spadá od roku 2021 také správa olomouckého bazénu.

Ten vítá i rozšíření venkovních převlékáren o očistné sprchy, které zde nyní chybí. „Příští rok bychom měli být schopní oddělit vnitřní a venkovní areál. Právě sprchy umožní, aby návštěvníci letního areálu nemuseli chodit do vnitřní části,“ vysvětlil manažer plaveckého stadionu a olomouckého aquaparku.

Olomouc připravuje čtvrtmiliardovou investici do aquaparku, s dotací chce stavět nový bazén

Investici ve výši přibližně čtvrt miliardy korun připravuje město Olomouc do výstavby nového krytého bazénu v areálu akvaparku. Důvodem pro vybudování nového sportoviště je nejen rozšíření zázemí pro kluby, školy i veřejnost, ale také blížící se...

Úprava by měla vyjít na přibližně 9 milionů korun bez DPH, konkrétní cena zakázky ale bude jasná až po ukončení veřejné soutěže a podpisu smlouvy s vybranou firmou. „Ještě do konce roku by se mělo začít stavět, na jaře je pak v plánu dokončení tak, aby bylo vše připravené na letní sezonu. Vnitřního provozu se realizace stavby vůbec nedotkne,“ podotkl Přikryl.

I letos došlo ve venkovní části olomouckého bazénu k úpravám, v průběhu sezony se podařilo otevří venkovní schodiště na věž tobogánu, návštěvníci především z řad dětí mají tak na atrakci z letní sekce areálu kratší cestu. „Letní sezona byla velmi dobrá, za tři roky, co pod nás spadá provoz areálu, byla podle mě největší návštěvnost a poptávka. Jsme spokojení a budeme rádi, pokud návštěvníkům poskytneme další vylepšení,“ uzavřel ředitel Přikryl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Plavecký stadion Olomouc

Štítky Bazén, koupaliště, krytý bazén, Olomouc, venkovní areál, letní areál, bazén Olomouc, rekonstrukce, oprava, bazén Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký bazén hlásí úspěšné léto a chystá se na přestavbu nevyhovujících převlékáren  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.