Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Plameny a kouř pohltily byt v centru Prostějova, dva lidé skončili v péči záchranářů

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly ve čtvrtek u požáru ve třetím patře bytového domu v centru Prostějova. Z budovy evakuovali hasiči celkem šest osob, dva lidé potřebovali pomoc zdravotníků.

Nenápadný hrdina z Hané: Ondřej Chotěnovský má na kontě rekordních 630 dárcovských odběrů krve

Takřka čtvrt století vytrvale a často vyráží Ondřej Chotěnovský do prostor transfuzky Fakultní nemocnice Olomouc darovat krev a další složky nejcennější tekutiny. Vedoucí oddělení infrastruktury IT olomouckého magistrátu má na kontě 630...

K požáru bytové jednotky vyjížděli prostějovští profesionální hasiči do ulice Netušilova v Prostějově, na místo zamířily také jednotky dobrovolníků z Vrahovic, Mostkovic a Kostelce na Hané. Hořelo v bytě ve 3. patře objektu v řadové zástavbě, v akci byla také výšková technika.

„Jednotky požár velmi rychle lokalizovaly. Poškození je značné, zejména kvůli celkovému zakouření. Prostory byly postupně odvětrány a ochlazeny, hasiči se zaměřili také na dohašení drobných ohnisek,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Z rizikové lokality bylo podle mluvčího potřeba evakuovat celkem šest lidí, dvě osoby předali hasiči do péče Zdravotnické záchranné služby. Další okolnosti, příčina požáru i výše škody budou předmětem vyšetřování.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, hasiči, zásah, Prostějov, požár bytu, požár Prostějov, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny a kouř pohltily byt v centru Prostějova, dva lidé skončili v péči záchranářů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.