Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Podzimní Flora Olomouc už tento týden. Výstavě bude letos dominovat šestimetrová postava Natury

Šestimetrová postava ženy pojmenované Natura se sukněmi zdobenými tuzemským ovocem a zeleninou bude dominovat hlavní expozici 29. ročníku podzimní výstavy Flora Olomouc, kterou od čtvrtka do neděle ožije Výstaviště Flora Olomouc. Součástí budou zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima.

Flora se bude konat od čtvrtka 3. října do neděle 6. října, podzimní Floru každoročně navštíví zhruba dvacet tisíc lidí.

"Kromě dominantní postavy ženy se návštěvníci mohou v hlavní expozici těšit i na bohatou květinovou výzdobu a aranžmá, která opticky propojí přízemí pavilonu A s jeho galerií v prvním patře," uvedla ředitelka výstaviště Eva Fuglíčková. V hlavní expozici budou k vidění desítky tun ovoce a zeleniny. Celá výstava ponese podtitul "...s rodokmenem", který vyzdvihne důležitost původu ovoce a zeleniny. "A to v návaznosti na ochrannou známku Ovoce a zelenina s rodokmenem, která lidem v obchodech jednoduše pomáhá poznat kvalitní ovoce a zeleninu z českých polí a sadů," uvedla Barbora Melničuková z Výstaviště Flora.

Zahradnické trhy návštěvníkům nabídnou zahradnické potřeby a výpěstky, dorazí na ně stovky prodejců a vystavovatelů. Připravena bude i expozice Českého zahrádkářského svazu s názvem Cesta kolem světa aneb zahrádkáři osidlují Zem, jejíž součástí bude pěstitelská poradna.

Olomoučtí strážníci mají dva nové elektromobily, celkem jich jezdí už pět. Nová auta přišla na dva miliony

Městská policie v Olomouci pořídila dva další elektromobily, provoz dosavadních tří vozidel na elektřinu se osvědčil. Strážníci je využijí zejména v centru města, dobíjet je mohou před svým sídlem. Obě auta přišla na 2,1 milionu korun, 600 tisíc...

Lákadlem bude expozice v historické oranžerii pojmenovaná Léčivé, aromatické a kořeninové rostliny, kterou díky znalcům ze Spolku pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ naplní bylinky a koření. Lidé si je zde budou moci i zakoupit.

Festival gastronomie a nápojů Olima letos zabere více plochy. "Minulé ročníky gastrofestivalu Olima ukázaly, že návštěvníky kvalitní gastronomie a cukrařina zajímá. Letos proto Olima dostane větší prostor. Kromě přístavby pavilonu A v prvním patře zaplní také celý pavilon G," podotkla Zuzana Chalupová z Výstaviště Flora.

Součástí doprovodného programu budou vedle floristických show a soutěží, workshopů, hudebních vystoupení či kuchařských show také přednášky členů spolku PELERO CZ věnované konopí a lnu či uplatnění léčivých rostlin v okrasné zahradě. Připravena je přehlídka Grand Prix ovocných destilátů Flora košt se stovkami vzorků kvalitních destilátů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytlo Výstaviště Flora Olomouc, Jan Krčmář

Štítky výstava, podzim, Flora Olomouc, Flora Olomouc, Natura, zelenina, ovoce, pavilon, výstaviště, gastronomie, Český zahrádkářský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzimní Flora Olomouc už tento týden. Výstavě bude letos dominovat šestimetrová postava Natury  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.