Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Recidivista z Prostějova vydržel na svobodě pouhé čtyři měsíce. Vloupal se do hospody a vykrádal domy a byty

Pouhé čtyři měsíce vydržel na svobodě šestatřicetiletý muž z Prostějova, kterého nyní za sérii krádeží zatkla policie a skončil ve vazbě. Recidivista se vloupal například do hospody a vnikl i do bytu, kde vzal klíče a vykradl sklep a auto. Hrozí mu tři roky.

Muž z Prostějova je obviněný z krádeží, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Z vězení se vrátil v červnu, od té doby je podezřelý ze čtyř krádeží.

Koncem srpna se vloupal do hospody v Melantrichově ulici v Prostějově, poškodil bezpečnostní kameru a oknem se dostal dovnitř, ale nic neukradl. Následující den se v Drozdovicích otevřenou brankou dostal na dvůr rodinného domu, odstranil visací zámek a z garáže ukradl vrtačku. Z přízemí domu pak vzal mixér a příklepovou vrtačku.

"Je obviněný také z krádeže, která se stala koncem září v nočních hodinách. Na ulici Lidická vešel do bytového domu, kde nezjištěným způsobem otevřel vstupní dveře jednoho z bytů a vstoupil dovnitř. Z věšáku na chodbě ukradl batoh s peněženkou, ve které se nacházela platební karta a osobní doklady. V jeho moci skončila i kabelka a pánská příruční kabelka, kde byly i klíče od sklepa a od vozidla," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Mladík v Olomouci okradl vozíčkáře. Zloděje dostihl pozorný svědek

Okrást muže upoutaného na invalidní vozík se neostýchal šestadvacetiletý mladík z Olomoucka. Poblíž olomouckého nádraží se dal do řeči se svou obětí a ve vhodný okamžik mu z kapsy vytáhl peníze. Situaci ale viděl svědek a celou událostí se poté...

 

Zloděj sklep prohledal, ale nic nevzal, z auta zaparkovaného před domem však ukradl nářadí, kamery a powerbanky. Na konci září se pak vloupal do rodinného domu v ulici Komenského, ale nic neukradl. Celková škoda se i tak šplhá ke 30 tisícům korun.

"Je pravděpodobné, že se dopustil další majetkové trestné činnosti, která je v současné době v prověřování. Soudce obviněného poslal do vazby, vzhledem k jeho trestní minulosti a bohatě popsanému rejstříku trestů mu hrozí trest odnětí svobody pohybujícím se mezi půl rokem až třemi léty," potvrdila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky recidivista, zloděj, vyloupání, krádež, hospoda, policie, zatčení, vazba, soud, vězení, trest, Prostějov, rodinný dům, krádež, trest odnětí svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista z Prostějova vydržel na svobodě pouhé čtyři měsíce. Vloupal se do hospody a vykrádal domy a byty  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.