Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Tourism Expo přibližuje služby i volnočasové aktivity nejen v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

Tourism Expo 2017 na Výstavišti Flora ukazuje, že na ideální dovolenou už nemusíme jet až do zahraničí. Olomoucký i Moravskoslezský kraj nabízí bezpočtu relaxačních, rodinných, akčních výletů i historických památek.

Výstava služeb, cestovního ruchu i volnočasového využití probíhá na Výstavišti Flora Olomouc ve dnech 10. a 11. února vždy od 9 do 18 hodin. Letošní ročník je už dvaadvacátý v pořadí a plné vstupné na něj stojí 70 korun.

Jako první mě do nosu uhodila příjemná vůně. V horním patře pavilonu A se totiž, jako doprovodný program, koná Extrem Food festival. Po značném sebeovládání jsem se však rozhodla nejdříve projít spodní patro, kde jsem se chtěla dozvědět více o možnostech cestování po Česku i do zahraničí. Kousek od vstupu jsem narazila na stánek Moravskoslezského kraje, kde mě přivítala usměvavá Kateřina Buglová. „Ostrava i Moravskoslezský kraj má co nabídnout, Dolní oblast Vítkovic je dokonce čtvrtou nejnavštěvovanější památkou v Česku,“ řekla Buglová. Koho by však nezajímala industriální část kraje, určitě ocení výlet do Beskyd nebo Jeseníků. „Za zmínku stojí také Pustevny s lanovkou, která vám umožní vidět sochu Radegasta,“ doporučuje Katka. Pro relaxaci můžete zvolit například lázně Karlova Studánka nebo Darkov. Kdo na dovolené neposedí, musí něco objevovat a zajímá se historii, určitě by měl navštívit hrad Sovinec a Hukvaldy nebo zámek Raduň a Kunín.

S Katkou Buglovou je ve stánku také Kateřina Pustějovská, která pracuje na Letišti Leoše Janáčka. Ostravské letiště je od Olomouce vzdálené pouhou hodinu cesty a lze se tam dopravit i vlakem. „Z Ostravy létáme do Londýna, Dubaje, Milána a Prahy, odkud se pak může cestovat do celého světa. V létě potom do dalších dvaceti destinací,“ říká Pustějovská. Leteckou dopravu se snaží zpřístupnit i mladým lidem, kteří nechtějí za letenku utratit tisíce. Do Londýna létají za cenu od 459 korun a do Milána už od 249 Kč. Návštěvníci si ve stánku mohou také zasoutěžit o víkendový pobyt ve Štramberku.

Množství dalších soutěží a programu probíhá po celém Výstavišti. Ve vedlejším stánku Olomouckého kraje si můžete zkusit rýžovat zlato, v Hanáckém muzeu se zase můžete podívat, jak vypadal život v 19.století. „Muzeum v Příkazech je skvělé místo, jak přiblížit dětem jak se žilo v minulosti a starší lidé mohou zase zavzpomínat,“ říká Viktorie Hájková a doporučuje návštěvu skanzenu 8. dubna, kdy se zde budou slavit Velikonoce.  

Na další zástupce nejen z Olomouckého a Moravskoslezského kraje se můžete zajít podívat ještě zítra, tedy v sobotu 11. února od 9 do 18 hodin.

Z doprovodného programu určitě doporučím Extrem Food festival v patře pavilonu A. Zkusíte tam nejrůznější exotická jídla, hmyzí kuchyni, ovoce i zeleninu, kterou v Evropě normálně nenajdete. Jídla byla velmi lákavá, ať už na pohled nebo svojí vůní. V tomto stánku mě však zaujalo něco jiného než jídlo...

Nevím, co však chtěli naznačit tímto dárkem:

Kromě jídla najdete na Výstavišti také stánky s rozličnými alkoholickými nápoji, dřevěnými výrobky, oblečením i bylinkami. Programem provází sympatický Tomáš Gottwald z Radia Haná a dnes v 16:00 vystoupí zpěvák Voxel.

Více informací o Tourism Expo se dozvíte zde

Štítky Moravskoslezský kraj, Světová výstava, Olomoucký kraj, Česko, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., historická památka, Ostrava, Londýn, Velikonoce, Leoš Janáček, Milán, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tourism Expo přibližuje služby i volnočasové aktivity nejen v Olomouckém a Moravskoslezském kraji  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.