Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Na Štědrý den se otevře přerovský útulek pro psy a kočky

Obyvatelé Přerova budou moci i letos na Štědrý den navštívit útulek na okraji města pro opuštěné psy a kočky. Lidé sem každoročně nosí nadílku pro zvířecí obyvatelé. V Olomouci se brány útulku otevřou na druhý svátek vánoční.

Vánoční procházka před obědem

Například loni zamířila do přerovského útulku stovka lidí, kde se dokonce tvořily fronty. Zpřístupnění útulku i s prohlídkou a výkladem má v Přerově dlouholetou tradici. „Otevřeno budeme mít pro veřejnost v neděli dopoledne. U zvířat musíme být stejně každý den, na Štědrý den chtějí lidé udělat pejskům radost. Nosí dobroty a využijí to jako procházku před obědem. Návštěvníci nosí především pamlsky pro psy, deky či granule. Rozhodně nadílku přivítáme, využijeme to v následujících dnech," řekla pracovnice útulku Magda Zatloukalová.

Pracovníci zájemce provedou po jednotlivých kotcích a seznámí je i s typickými vlastnostmi zdejších obyvatel. Někteří návštěvníci přitom přímo na místě podlehnou psím očím a čtyřnohého svěřence si odtud odvedou.

Lidé si do přerovského útulku našli na Štědrý den cestu sami, akci zařízení nijak nepořádá ani nevyhlašuje. I přesto sem lidé s dárky míří již několik let. Přerovský psí útulek má kapacitu 25 míst, momentálně v něm našlo zázemí 16 psů a šest koček.

V Olomouci na druhý svátek vánoční

Podobnou akci koná také psí útulek v Olomouci, zájemcům se otevře druhý vánoční svátek od 11:00 do 14:00. „Jde o den otevřených dveří. Nadílku nám nosí lidé  ale už od listopadu, jde hlavně o pamlsky, deky na zimu, ale i granule. Na našem webu zveřejňujeme, o co konkrétně máme zájem. Každoročně se toho sejde spousta," řekla Hana Dědochová z olomoucké organizace Ligy na ochranu zvířat, která se o útulek stará.

Olomoucký psí útulek má kapacitu pro 80 psů a 15 koček. Momentálně kvůli přestavbě zde kočky nejsou, žije tady 63 psů.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky pes, kočka, Štědrý den, Přerov, Olomouc, Vánoce, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Štědrý den se otevře přerovský útulek pro psy a kočky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.