Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Čištění jezírka ve Smetanových sadech míří do finále. Zbaví se řas a v příštím týdnu bude napuštěno

Již několik dní je vyčerpávána voda z betonového jezírka ve Smetanových sadech, aby to mohlo být následně vyčištěno od řas, jejichž růst je podporován kombinací vysokých teplot a množstvím živin v jezírku.

Během příštího týdne bude jezírko opět napuštěno, kdy bude do vody opět aplikován přípravek AlgoRem, který zabraňuje růstu řas a pro rostliny a zvířata je neškodný. Pokud se nějaké řasy a nečistoty na hladině objeví, přípravek způsobí vločkování a jejich usazení na dně. Použití přípravku do jezírka ve Smetanových sadech vyjde asi na 25 tisíc korun.

V územní studii Výstaviště Flora Olomouc projektanti navrhují úpravy jezírka, které povedou ke zlepšení jeho situace. V podstatě je navrženo jezírko přírodního stylu, které bude schopno přírodní cestou odbourávat množství živin a bránit růstu řas.  

V současné době je jediným možným řešením právě jen vyčerpání jezírka, jeho vyčištění a opětovné napuštění čistou vodou.

Současnou zajímavostí jezírka je bezpochyby obří chobotnice, která zde byla umístěna v rámci sochařského festivalu Sculpture line. I na dalších místech ve městě se tak můžete setkat s neobvyklými sochařskými instalacemi. Chobotnice bude jezírko obývat až do září.

Tisková zpráva

Štítky jezírko, čištění, Smetanovy sady, Olomouc, řasy, sad, Výstaviště Flora Olomouc, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čištění jezírka ve Smetanových sadech míří do finále. Zbaví se řas a v příštím týdnu bude napuštěno  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.