Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policisté testovali řidiče, jestli by dokázali poskytnout první pomoc při nehodě

Ve středu 28. sprna v dopoledních hodinách proběhla na Přerovsku ve spolupráci s Policií České republiky a spolkem Českého červeného kříže osvětová akce pro řidiče. Policie ověřovala, jestli by byli řidiči schopní poskytnout v případě nehody první pomoc.

Včera v dopoledních hodinách jsme se společně s oblastním spolkem Českého červeného kříže zaměřili na řidiče a ověřovali jsme si, s jejich souhlasem, zdali by byli schopni v případě, že by se stali účastníky dopravní nehody poskytnout první pomoc. „Ne všichni oslovení měli zájem své znalosti konzultovat s odbornicí, především z časové tísně, ale většina řidičů se nenechala přemlouvat a nabízenou možnost i s praktickou ukázkou přijala a osobně si ji vyzkoušela," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na stanovišti byl také krajský koordinátor Besipu a zástupci Hasičského záchranného sboru, kteří řidiče informovali o bezpečnosti při nehodě z jejich pohledu. Ze stanoviště neodjížděli řidiči s prázdnou, ale od zástupců spolupracujících složek dostali řidiči drobné upomínkové a preventivní materiály a nezapomněli jsme ani na děti či vnoučata oslovených řidičů, které také nepřišly zkrátka.

Autoři | Foto PČR

Štítky první pomoc, řidič, nehoda, policie, havárie, Český červený kříž, Policie České republiky, okres Přerov, Hasičský záchranný sbor

Policisté testovali řidiče, jestli by dokázali poskytnout první pomoc při nehodě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.