Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Nosíte brýle? I takovou informaci musíte mít uvedenou v řidičském průkazu

Do řidičského průkazu je nutné uvést jakékoliv zdravotní omezení. Ať už se jedná o protézu, naslouchátko, nebo třeba brýle, je každý řidič povinen mít tuto informaci v průkazu pod harmonizovaným kódem zapsanou.

Vyznačení harmonizovaného kódu, tedy čísla indikujícího určité podmínění nebo omezení řidičského oprávnění, případně profesní způsobilosti řidiče, se provádí po odevzdání lékařského posudku o zdravotní způsobilosti řidiče. Řidič při žádosti o zapsání musí taktéž předložit platný doklad totožnosti a stávající řidičský průkaz. 

„Řidiči, kteří mají trvalý pobyt hlášený ve správním obvodu Olomouc, mohou podání učinit v úředních hodinách na Magistrátu města Olomouce, odboru agendy řidičů a motorových vozidel, oddělení evidence řidičů, Vejdovského 2. Po rozhodnutí o podmínění řidičského oprávnění bude řidiči na základě jeho žádosti vydán nový řidičský průkaz obsahující příslušný harmonizovaný kód,” upřesnila mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá. 

Autoři | Foto Ministerstvo dopravy ČR

Štítky řidičský průkaz, Olomouc, magistrát, řidič, harmonizační kód, brýle

Nosíte brýle? I takovou informaci musíte mít uvedenou v řidičském průkazu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.