Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dlouhou Loučku a Horní Sukolom spojila stezka pro cyklisty a pěší

Nová dvoukilometrová stezka pro pěší a cyklisty spojuje obce Dlouhá Loučka a Horní Sukolom u Uničova na Olomoucku. Lidé díky této dopravní spojnici nebudou muset chodit či jezdit na kole po frekventované silnici, která směřuje na Rýmařov. Stezka byla otevřena minulý týden.

„Obyvatelé Dlouhé Loučky výstavbu této komunikace poptávali už dlouho. Provoz na silnici druhé třídy, která je hlavní spojnicí na Rýmařov, je velmi hustý a pro cyklisty už velmi nebezpečný," uvedl Koláček. Nová komunikace podle něj podpoří i rozvoj turistického ruchu, neboť umožní cyklistům pohodlnější a bezpečnější příjezd do podhůří Jeseníků.

Stavba stezky pro cyklisty a chodce trvala čtyři měsíce. Komunikace měří 2017 metrů a široká je 2,5 metru. Od rušné silnice ji odděluje příkop. Na straně Dlouhé Loučky stezka přechází přes protipovodňovou hráz.

Celkové náklady na vybudování spojnice pro pěší a cyklisty mezi Dlouhou Loučkou a Horním Sukolomem byly 14 milionů korun, z toho devět milionů korun pokryla dotace z evropských fondů. Zbývající část nákladů zaplatila obec Dlouhá Loučka společně s městem Uničov.

Autoři | Foto http://m.unicov.cz/

Štítky správa, stavby, cykloturistika, Uničov, cyklostezka, Horní Sukolom, cyklista, Dlouhá Loučka, silnice, Rýmařov, Olomoucký kraj, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhou Loučku a Horní Sukolom spojila stezka pro cyklisty a pěší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.