Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Město chystá opravu komunikace mezi ulicemi Arbesova a Heyrovského

V tomto roce se dočká rekonstrukce hned několik místních komunikací mezi městskými částmi Slavonín, Nová Ulice a Povel. Rada města také schválila opravu spojky mezi ulicemi Arbesova a Heyrovského. Stavební práce by se měly rozběhnout ke konci května a trvat do srpna.

„Schválením veřejné zakázky a zadávacích podmínek, jsme zahájili první krok k výběru dodavatele. Chystáme rekonstrukci místní komunikace, která propojuje ulice Heyrovského a Arbesovu. Po opravě dojde v lokalitě i ke zlidnění dopravy se zavedením dopravního režimu zóny 30,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Rekonstrukce se dočká více než půl kilometru stávající místní obslužné komunikace. Konkrétně od odbočky k nově vznikající zástavbě rodinných domů v ulici Arbesova směrem k ulici Heyrovského. Komunikace bude mít nově šířku 5,5 metru. „Ke zklidnění dopravy budou sloužit dva zpomalovací prvky ve formě zvýšených ploch v silnici a také vyznačení cyklistických piktogramů provedením vodorovného dopravního značení,“ popsal Martin Major, náměstek primátora odpovědný za dopravu.

Stavební práce by se měly rozběhnout na konci května, hotové mají být letos v srpnu. Předpokládané náklady na rekonstrukci jsou ve výši 7,8 milionu korun.

Ohodnoť článek

Štítky Olomouc, rekonstrukce, Heyrovského, Arbesova, Slavonín, oprava, doprava, Nová Ulice, Martin Major

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chystá opravu komunikace mezi ulicemi Arbesova a Heyrovského  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.