Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Silnici přes Červenohorské sedlo čeká měsíční uzavírka kvůli opravě

Silnice přes Červenohorské sedlo, která je důležitou spojnicí mezi Šumperskem a Jesenickem, bude celý duben kvůli plánovanému dokončení rekonstrukce její severní části uzavřena. Řidiči musí počítat s objízdnou trasou, sdělil místostarosta Jeseníku Václav Urban.

„Předpokládám, že uzavírka přinese méně dopravních komplikací než v minulosti, a to vzhledem k opatřením vlády v souvislosti s výskytem koronaviru, tedy s omezením volného pohybu osob," uvedl Urban.

Úplná uzavírka důležité silniční tepny přes Červenohorské sedlo bude zahájena 1. dubna a potrvá do konce dubna. Jezdit přes sedlo budou moci pouze vozidla integrovaného záchranného systému, dopravní obsluha a linkové autobusy. Poslední dokončovací práce dělníci provedou od 1. května do 5. května, kdy bude silnice v režimu částečné uzavírky.

Při úplné uzavírce jsou navrženy dvě objízdné trasy. Pro vozidla vyšší než 3,9 metru vede trasa z Jeseníku do Šumperku přes Bělou pod Pradědem, Vidly, Vrbno pod Pradědem, Andělskou a Světlou Horu, Staré Město, Bruntál, Václavov, Malé Štáhle a Rýmařov. Řidiči menších vozů mohou využít trasu přes Ramzovou a Ostružnou.

Nynější závěrečné opravy severní části komunikace navazují na rozsáhlou rekonstrukci, kterou silnice přes Červenohroské sedlo ve dvou etapách prošla v letech 2014 až 2017. Dělníci nyní na severní straně opraví poslední část vozovky, vybudují svodidla a upraví okolí silnice. Investice byla zahájena loni na podzim, stát bude celkem 83 milionů korun.

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky silnice, stavby, Jesenicko, Šumpersko, uzavírka, Červenohorské sedlo, Václav Urban, Jeseník, okres Šumperk, okres Jeseník, Šumperk, Bělá pod Pradědem, Vrbno pod Pradědem, Vidly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici přes Červenohorské sedlo čeká měsíční uzavírka kvůli opravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.