Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Olomouckém kraji leží ve vyšších polohách rozbředlý sníh

Na silnicích ve vyšších polohách Olomouckého kraje leží i dnes po nočním sněžení rozbředlý sníh. Týká se to především Šumperska, tam pokrývá vedlejší cesty, opatrnost je nutná i na hlavním tahu přes Červenohorské sedlo. Na některých vozovkách ve vyšších polohách leží ujetá sněhová vrstva krytá inertním posypem, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Na Šumpersku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření na silnicích druhých a třetích tříd, se zbytky rozbředlého sněhu je však potřeba počítat i na hlavních tazích. Silnice jsou všude sjízdné, jízdu může komplikovat mlha a sněžení, uvedli správci silnic. Sněhové přeháňky hlásili ráno i silničáři na Jesenicku, tam by již měly být všechny silnice mokré po chemickém ošetření. Opatrnost je nutná na vozovkách udržovaných inertním posypem, týká se to především Travné a Rejvízu.

Na Olomoucku je potřeba opatrnosti hlavně ve vyšších polohách oblasti Šternberku. Rozbředlý sníh tam již silničáři ráno odklidili, na inertních vozovkách leží od středních poloh nesouvislá vrstva sněhu krytá posypem. K obezřetnosti nabádají na Olomoucku správci silnic i na dálnici směrem na Mohelnici, je sice mokrá po chemickém ošetření, ale upozorňují na nárazový vítr a sněžení.

Na Přerovsku a Prostějovsku by měly být silnice sjízdné bez problémů, uvedlo ŘSD.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Ředitelství silnic a dálnic, Červenohorské sedlo, okres Jeseník, Rejvíz, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji leží ve vyšších polohách rozbředlý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.