Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na modernizované trati z Olomouce do Šumperku budou výluky

Provoz vlaků na modernizované železniční trati z Olomouce do Šumperku letos zkomplikuje série výluk, z nichž první začala v úseku mezi stanicemi Olomouc a Šternberk dnes. Výluky budou postupně zahajovány v únoru a březnu, poslední potrvá do září. Zajištěna je náhradní autobusová doprava. Novinářům to sdělila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Dnes zahájená výluka mezi stanicemi Olomouc a Šternberk se týká pouze nočního provozu a potrvá do středy. Od 11. února do 14. února bude denní výluka v traťovém úseku Uničov - Šumperk a od 15. února do 18. února v traťovém úseku Olomouc - Šternberk. Na období od 19. února do 28. února je naplánována nepřetržitá výluka v traťovém úseku mezi stanicemi Uničov Šumperk.

"S ohledem na delší jízdní doby po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována dle výlukového jízdního řádu. Výlukové jízdní řády budou vyvěšeny také ve všech dotčených stanicích a zastávkách," uvedla Rajnochová.

Rajnochová upozornila cestující na změnu umístění náhradních autobusových zastávek pro výstup i nástup u železniční stanice Šternberk. Tyto zastávky budou na bývalém autobusovém nádraží zhruba 50 metrů od železniční stanice.

Další výluky jsou naplánovány na březen. Od 1. března do 8. března bude nepřetržitá výluka v traťovém úseku Šternberk - Šumperk. Od 9. března do 8. září 2021 pak naváže nepřetržitá výluka mezi stanicemi Šternberk a Uničov. "Výlukové jízdní řády na měsíc březen a další období budou zveřejněny během února," dodala Rajnochová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, železnice, stavby, Olomoucko, Olomouc, Šumperk, Šternberk, České dráhy, Uničov, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na modernizované trati z Olomouce do Šumperku budou výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.