Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Silnice na severu Olomouckého kraje pokrývá nový sníh

Silnice na severu Olomouckého kraje pokrývá sníh. Na hlavních tazích Šumperska je dnes ráno po chemickém ošetření většinou rozbředlý. Ve vyšších polohách okresu a také na silnicích sousedního Jesenicka leží vrstva nového sněhu. Silničáři zajišťují jejich údržbu, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z dnešních údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Na rozbředlý sníh místy motoristé narazí také na vozovkách na Olomoucku. Na severu kraje se navíc vinou silného větru v některých úsecích tvoří sněhové jazyky. Silničáři před nimi varují například na horské silnici II/369 mezi Ostružnou a Ramzovou na Jesenicku. Vozovky v ostatních částech kraje jsou podle silničářů většinou po chemickém ošetření holé a mokré. Dočasně uzavřená je kvůli záplavě silnice III/44412 u obce Nová Hradečná na Olomoucku a také úsek silnice III/31541 z Lukavice do Bohuslavic na Šumpersku.

V Olomouckém kraji bylo dnes ráno většinou zataženo. Na Jesenicku místy sněžilo, na Přerovsku mrholilo. Na Šumpersku a Olomoucku se místy vyskytovaly mlhy. Teploty se v regionu ráno pohybovaly od minus šesti do minus dvou stupňů Celsia.

Denní teplotní maxima by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měla dnes v Olomouckém kraji dosáhnout minus pěti až minus dvou stupňů Celsia, a to i na horách. Bude zataženo, postupně na většině území kraje se sněžením, místy se může vyskytnout i zmrzlý nebo mrznoucí déšť. V kraji platí do pondělního rána výstraha meteorologů před tvorbou ledovky, která může být v jeho jižní části i velmi silná.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký, Olomoucký kraj, okres Šumperk, okres Jeseník, Ředitelství silnic a dálnic, Ostružná, Český hydrometeorologický ústav, Nová Hradečná, Lukavice, Bohuslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na severu Olomouckého kraje pokrývá nový sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.