Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Na cestách Olomouckého kraje leží rozbředlý sníh a místy se tvoří sněhové jazyky

Rozbředlý sníh je dnes většinou už jen na cestách Jesenicka, počítat s ním však musejí řidiči i na hlavním tahu vedoucím přes Červenohorské sedlo. Silničáři hlásí v těchto nejvyšších polohách i dnes sněžení, zvýšená opatrnost je na místě. Ve vyšších polohách na Olomoucku v okolí Šternberku se mohou tvořit kvůli nárazovému větru sněhové jazyky, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na Jesenicku leží rozbředlý sníh na silnicích prvních tříd i na vedlejších cestách, vše je ale s opatrností sjízdné. Na vozovkách s posypem leží ujetá sněhová vrstva. Zbytky rozbředlého sněhu jsou i na tahu přes sedlo, počítat zde musejí řidiči se sněžením a silným nárazovým větrem. Opatrnost je nutná hlavně na jesenické straně.

Ostatní silnice Šumperska jsou podle správců silnic holé a vymrzlé. Na otevřených úsecích upozorňují na tvorbu sněhových jazyků, stejně jako v oblasti Šternberku. Na Prostějovsku i Přerovsku jsou silnice holé, rozbředající sníh leží místy na vedlejších silnicích v okolí Hranic. Teploty dnes ráno klesly až k minus 14 stupňům, nejchladněji je ve vyšších polohách Šumperska.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky doprava, sníh, zima, Olomoucko, Olomoucký kraj, okres Jeseník, silnice, Šternberk, Ředitelství silnic a dálnic, Červenohorské sedlo, okres Šumperk, okres Prostějov, okres Přerov, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na cestách Olomouckého kraje leží rozbředlý sníh a místy se tvoří sněhové jazyky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.