Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Při srážce vlaku a auta se na Prostějovsku zranili čtyři lidé

Při srážce vlaku s osobním autem se dnes na železničním přejezdu v Kostelci na Hané na Prostějovsku zranili čtyři lidé, z toho dva vážně. Ve vlaku bylo 20 cestujících, žádný z nich se nezranil. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Novinářům to dnes řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na regionální trati mez Kostelcem na Hané a obcí Dzbel nejezdily více než hodinu vlaky, dráhy zajistily spojení náhradními autobusy.

Nehoda se na přejezdu v Kostelci na Hané stala krátce po 14:00. V automobilu se zranili čtyři lidé. "Ze zdemolovaného vozidla jsme zachraňovali řidiče a spolujezdce, kteří zůstali po srážce zaklíněni uvnitř. Hydraulickými nůžkami jsme odstřihli dveře na obou stranách automobilu a na páteřní desce jsme je s vážnými zraněními vyprostili ven," uvedla Balážová.

Jednoho zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník. Do péče zdravotnické záchranné služby hasiči předali i zbývající tři zraněné osoby. "Ve vlaku cestovalo 20 osob, nikomu se nic nestalo. Cestující byli evakuováni a byla jim zajištěna náhradní přeprava," dodala Balážová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS OLK

Štítky ČR, nehoda, železnice, Prostějovsko, okres Prostějov, Kostelec na Hané, Dzbel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce vlaku a auta se na Prostějovsku zranili čtyři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.