Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policisté v Olomouckém kraji vrátili za hranice okresů stovku aut

Stovce řidičů v Olomouckém kraji neumožnili od pondělí policisté při kontrolách zaměřených na dodržování omezení pohybu obyvatel projet mezi jednotlivými okresy. Při akci zkontrolovali téměř 4000 aut, většinu přestupků řešili domluvou, řekl dnes krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Do bezpečnostního opatření je od pondělka v kraji zapojeno 250 policistů, hlídky jsou na 170 místech.

"V souvislosti s kontrolami dodržování mimořádných opatření kvůli koronaviru jsme v Olomouckém kraji od pondělí do dnešního rána provedli 3848 kontrol. Při nich jsme zaznamenali 106 přestupků a většinu z nich jsme vyřešili domluvou. Na hranicích okresů jsme nepovolili vjezd 99 vozidlům," uvedl policejní mluvčí.

Podle Jitky Dolejšové z krajského policejního ředitelství se policisté při kontrolách setkali většinou u řidičů s pochopením. "Lidé jsou většinou vstřícní, chápou, že plníme úkoly, které máme, nesetkali jsme s žádnou agresivitou. Za to jim chceme poděkovat, že službu policistům nekomplikují a chápou, že tady nejsme od toho, abychom jim záměrně ztěžovali život, ale že chceme společně pomoci v boji proti koronaviru," řekla Dolejšová.

Policistům začalo ode dneška v Olomouckém kraji vypomáhat v terénu také zhruba 400 vojáků včetně vojenské policie a dvacet příslušníků Celní správy. "Dnes nastupují do služby, budou ve společných hlídkách s policií dohlížet na dodržení vládních nařízení rovnoměrně po celém Olomouckém kraji," doplnila Dolejšová.

Kvůli kontrolám v souvislosti s dodržováním nového vládního nařízení, které kvůli epidemii koronaviru omezuje pohyb obyvatelstva mezi jednotlivými okresy, musejí řidiči počítat s policisty na dálnicích i silnicích první, druhé a třetí třídy. Prokázat se jim musejí potvrzením či prohlášením, že hranice okresů překračují kvůli cestě do práce, k lékaři nebo na úřad.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, policie, automobilová, Olomoucký, Olomoucký kraj, Jitka Dolejší, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Olomouckém kraji vrátili za hranice okresů stovku aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.