Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Opravy sesunuté silnice u Hanušovic budou trvat do konce června

Do konce června musí řidiči počkat na dokončení oprav silnice u Hanušovic na Šumpersku, která je od poloviny února kvůli sesuvu půdy zavřená. Motoristé nyní část důležité dopravní tepny Jeseníků musí objíždět. Provizorní oprava vozovky bude stát zhruba tři miliony korun.

Provizorní opravy Olomoucký kraj zahájil v těchto dnech. "Jedná se o provizorní opravu do doby, než se podaří celý úsek nově vybudovat. Po provizorní opravě bude silnice průjezdná jedním jízdním pruhem. Dobrou zprávou je, že průjezd nebude omezen tonáží. To znamená, že po provizorně opravném úseku budou moci projíždět osobní i nákladní auta," uvedl náměstek hejtmana Michal Zácha.

Olomoucký kraj zároveň připravuje důkladnou opravu této poškozené části hlavního silničního tahu. Podle Záchy bude technologicky náročná, jelikož počítá s vybudováním úplně nové části komunikace a zajištěním svahu nad silnicí i sousedního koryta řeky.

Poruchy na vozovce zjistili silničáři počátkem února, následný sesuv krajnice podle Záchy urychlily vysoké teploty, tání sněhu a nadměrné zatížení vozovky nákladními auty. Kritické místo na silnici u Hanušovic nyní ohraničuje zákazová značka.

Objížďka je vyznačena dopravním značením. Jednosměrný provoz v tomto úseku důležité silniční tepny do Jeseníků budou řídit semafory. 

Olomoucký kraj dostane na opravu silnic dotace ve výši 225 milionů korun

Státní fond dopravní infrastruktury letos do Olomouckého kraje pošle více než 225 milionů korun na opravu silnic. Peníze jsou určeny pro silniční komunikace ve vlastnictví Olomouckého kraje, o které se stará jeho správa silnic. Sdělil to...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky silnice, sesuv, Hanušovice, oprava, Šumpersko, Olomoucký kraj, Jeseníky, okres Šumperk, Michal Zácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy sesunuté silnice u Hanušovic budou trvat do konce června  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.