Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dopravu v kraji komplikují od rána přívaly sněhu

Provoz na silnicích v Olomouckém kraji dnes ráno komplikuje husté sněžení. Některé silnice ve vyšších polohách kraje jsou kvůli několikacentimetrové vrstvě čerstvého sněhu nesjízdné pro nákladní auta. Policie nabádá řidiče k opatrnosti.

„Problémy jsou aktuálně na silnici I/35 ve směru z Mohelnice na Studenou Loučku na Šumpersku. Úsek je zcela nesjízdný pro nákladní dopravu, pro osobní s maximální opatrností. Nákladní doprava stojí také na silnici I/46 v kopci mezi Šternberkem a Moravským Berounem," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Nehoda čtyř aut uzavřela komplikuje provoz na dálnici

Dopravní nehoda čtyř vozidel komplikuje provoz také na 236. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici. „Na dálnici se tvoří kolona nákladních vozidel, které prozatím z důvodu nesjízdnosti Mohelnického kopce nemohou pokračovat v jízdě dále ve směru na Moravskou Třebovou," upozornila Vybíhalová.

Sněžení v noci a ráno zasáhlo většinu Olomouckého kraje. Například u Moravského Berouna na Olomoucku napadlo až pět centimetrů sněhu. Rozbředlý sníh je ráno také na dalších silnicích ve vyšších polohách Jesenicka, Šumperska, Olomoucka a Prostějovska.

Sníh bude komplikovat dopravu i přes den

„Kraj je zasypáván sněhem. Ve vyšších polohách se sníh může držet na silnicích, v nižších taje. Dálnice i silnice I. třídy jsou křižovány chemickým posypem, přesto prosíme o opatrnost," oznámilo olomoucké pracoviště Ředitelství silnic a dálnic. Upozornilo, že sněhové přeháňky mají být i přes den.

Na komplikace v dopravě si dnes často stěžují řidiči na sociálních sítích. Například v Moravském Berouně podle hlášení řidičů dlouhá kolona nákladních a osobních automobilů zasahuje až do centra města. Nákladní automobily stojí také na silnici nad Šternberkem na Olomoucku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pexels.com

Štítky kraj, doprava, sníh, komplikace, silnice, Olomoucký kraj, nákladní automobil, Moravský Beroun, okres Šumperk, Šternberk, Mohelnice, Ředitelství silnic a dálnic, Studená Loučka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v kraji komplikují od rána přívaly sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.