Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Řidič autobusu nadýchal téměř čtyři promile. Boural na dvou místech v Olomouci

Přes tři promile alkoholu naměřili policisté 51letému řidiči autobusu, který boural na dvou místech v okolí autobusového nádraží v Olomouci. V té době v autobuse žádní pasažéři necestovali, nikdo nebyl zraněn. Silně opilý řidič narazil do betonového kuželu a poté do zaparkovaného osobního auta, muži hrozí až tři roky vězení.

Alkoholem posilněného řidiče zastavil až zaparkovaný osobák

K nehodě došlo v pondělí 12. dubna krátce před polednem, policisté o ní informovali až dnes. „Policisté na místě zjistili, že jednapadesátiletý řidič autobusu jel bez cestujících po ulici Sladkovského, kde přední částí narazil do betonového kuželu. V jízdě pokračoval a zhruba po 200 metrech narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Naštěstí ke zranění osob nedošlo,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Divoká jízda může stát řidiče až tři roky vězení

Policisté u řidiče provedli orientační dechové zkoušky na alkohol, muž postupně nadýchal až 3,7 promile alkoholu v dechu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Při nehodě vznikla škoda za 90 tisíc korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, autobus, alkohol, Olomouc, řidič autobusu, věznice, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič autobusu nadýchal téměř čtyři promile. Boural na dvou místech v Olomouci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.