Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

V Hoštejně na Šumpersku hořel vlak. Hasiči evakuovali téměř osmdesát lidí

Téměř osm desítek cestujících museli dnes evakuovat hasiči kvůli požáru vlaku jedoucího z Varšavy do Prahy na nádraží v Hoštejně na Šumpersku. Událost se obešla bez zranění. Doprava na důležitém dopravním koridoru byla na více než dvě hodiny zcela přerušena.

Cestující hasiči evakuovali za pomoci speciální evakuační lávky, kterou má pro tyto případy k dispozici drážní jednotka hasičů. Vystupování a nastupování do rychlíku, který stojí mimo nástupiště, je totiž kvůli výšce dveří velmi obtížné.

Mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová sdělila, že škoda se vyšplhala na zhruba 300 tisíc korun. Plameny zasáhly lokomotivu na páteřní trati v úseku z Krasíkova do Zábřehu na Moravě. Provoz na trati byl zhruba na 2,5 hodiny přerušen.

"Hasíme v dýchací technice pomocí CO2 požár uvnitř lokomotivy vlaku EC 116 Varšava-Praha na nádraží v Hoštejně. Do náhradního vlaku evakuujeme 77 cestujících. Požár máme pod kontrolou," uvedla mluvčí hasičů po poledni.

Provoz přes stanici Hoštejn byl podle Českých drah přerušen zhruba od 12:15 a znovu obnoven kolem 15:00. Omezení se dotklo dálkové i regionální dopravy. Vlaky nabíraly zpoždění 80 až sto minut.

"Příčinou požáru byla technická závada a škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá přes 300.000 korun," upřesnila mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky požár, železnice, vlak, hasiči, Hoštejn, Šumpersko, okres Šumperk, Varšava, Praha, Zábřeh, České dráhy, Krasíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hoštejně na Šumpersku hořel vlak. Hasiči evakuovali téměř osmdesát lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.