Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na okraji Přerova srazil vlak chlapce. Děti si bez dozoru hrály poblíž trati

Nezletilého chlapce srazil na okraji Přerova osobní vlak. Nehoda se stala v neděli večer, do blízkosti tratě se dostala skupina dětí přes únikový východ v protihlukové stěně. Chlapec se při střetu s vlakem vážně zranil a do nemocnice jej transportoval vrtulník záchranářů.

Mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová v souvislosti s tímto případem apeluje na rodiče, aby byli obezřetní.

Nehoda se stala v neděli po 19. hodině u Přerova. "Skupina dětí si hrála a trávila svůj volný čas v kolejišti v blízkosti firmy Olympus. Uvedeným místem v té době projížděl rychlovlak ve směru na Ostravu, který zachytil a vážně zranil nezletilého chlapce. Hoch byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava," uvedla policejní mluvčí.

Podle mluvčí olomoucké krajské záchranné služby Lucie Urbanové hocha na místě resuscitovala posádka vlaku, vzápětí na místě zasahovala záchranná služba včetně vrtulníku.

"Chlapec se poté začal probírat, pacient byl poté převeden na umělou plicní ventilaci. Kvůli podezření na zlomeninu stehenní kosti byl celkově imobilizován a analgetizován a byl převezen ve stabilním stavu leteckou záchrannou službou na dětské traumacentrum," řekla Urbanová.

V místě je protihluková stěna s únikovým východem, který podle policie děti neoprávněně využily ke vstupu do prostoru dráhy. "Jedná se o extrémně nebezpečné a nepřehledné místo s táhlou zatáčkou, která znemožňuje rozhled na delší vzdálenost. I přesto, že strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nedokázal nezabránit," doplnila policejní mluvčí.

Policie v této souvislosti apeluje na rodiče, aby své děti poučili o vážném nebezpečí her v kolejišti a věnovali zvýšenou pozornost tomu, kde a jakým způsobem jejich potomci tráví volný čas. Zároveň žádá obyvatele, pokud uvidí děti hrát si na železniční trati nebo v její blízkosti, aby se neprodleně obrátili na linku 158.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, železnice, zranění, dítě, Přerov, policie, Olympus, Fakultní nemocnice Ostrava, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na okraji Přerova srazil vlak chlapce. Děti si bez dozoru hrály poblíž trati  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.