Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Prostějov chystá stavbu dopravního terminálu s parkovacím domem

Nový dopravní terminál a parkovací dům plánuje poblíž centra města postavit prostějovská radnice, která si už objednala studii na tento projekt. Město díky tomu získá informace o technickém řešení projektu i jeho finanční náročnosti. Radnice už také vyčlenila peníze na projektovou dokumentaci.

Lokalita v ulici Újezd, kde se o stavbě uvažuje, je významnou dopravní křižovatkou v Prostějově, odkud odjíždí řada linkových autobusů a zastavuje zde i městská hromadná doprava. 

"Předmětem studie je dopravně-technické posouzení prostorových poměrů v lokalitě při východní straně ulice Újezd pro výstavbu dopravního terminálu a kapacitního parkovacího objektu. Terminál bude sdružovat městskou, příměstskou a regionální autobusovou dopravu směr Brno a Zlín, včetně linek ze zastávek v ulici Lidická, které by měly být terminálem nahrazeny," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal.

Součástí záměru je návrh dvouúrovňového parkovacího objektu, který bude mít 173 parkovacích stáních. "Studie řeší i úpravy okolních komunikací s návrhem rekreačních a pobytových ploch s možným vybudováním dalších 107 parkovacích míst na úrovni terénu," podotkl Rozehnal, podle kterého tato chystaná investice je součástí připravované strategie ITI Olomoucké aglomerace pro nadcházející programové období.

Na konci roku 2019 byl v centru Prostějova zprovozněn nový terminál na Floriánském náměstí. Rekonstrukce a modernizace tohoto důležitého dopravního uzlu pro městské a příměstské autobusy stála 53 milionů korun. Polovinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů a zbývající část zaplatilo město ze svého rozpočtu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky terminál, doprava, MHD, autobusy, parkování, Prostějov, Brno, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chystá stavbu dopravního terminálu s parkovacím domem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.