Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Silničáři zahájili stavbu obchvatu Bludova. Hotový bude v roce 2024

Ředitelství silnic a dálnic dnes zahájilo stavbu silničního obchvatu Bludova na Šumpersku, který z této obce odvede hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu ze střední částí Olomouckého kraje do Jeseníků a dál do Polska. Stavba obchvatu má být dokončena v roce 2024.

"Nová silnice bude postavena ve čtyřpruhovém, směrově rozděleném uspořádání a vedena bude mimo zastavěné území.Realizace stavby tak výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu mezi městy Zábřeh a Šumperk. Obchvat Bludova zkompletuje navazující stavba I/11 Postřelmov – Chromeč, na které zahájíme práce během příštího roku," uvedl generální ředitel silničářů Radek Mátl.

Obě silnice podle něj budou zprovozněny v roce 2024.

Obchvat Bludova bude měřit 5,6 kilometru. Začínat bude u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Zakázku vyhrálo sdružení firem, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn.

Ředitelství dálnic před vyhlášením výběrového řízení na dodavatele odhadovalo, že tato dopravní stavba bude stát 2,888 miliardy korun. Do výběrového řízení byly podány tři nabídky, přičemž cena vítězné je zhruba o půl miliardy korun nižší.

Silnice I/44 tvoří na trase z Mohelnice do Jeseníku a dál do Polska důležitou komunikační osu celého regionu ve směru z jihu na sever. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné oblasti Jeseníků," uvedl Mátl.

ŘSD v loňském roce investovalo do silnic v Olomouckém kraji více než půl miliardy korun

Ředitelství silnic a dálnic ČR loni v Olomouckém kraji investovalo bezmála 590 milionů korun do opravy a údržby silničních komunikací. Na opravených úsecích silnic a dálnic se díky investicím zvýšila bezpečnost automobilového provozu. Sdělil to...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky obchvat, ŘSD, stavba, Bludov, Ředitelství silnic a dálnic, Polsko, Jeseníky, Olomoucký kraj, Šumperk, okres Šumperk, Radek Mátl, Postřelmov, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři zahájili stavbu obchvatu Bludova. Hotový bude v roce 2024  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.