Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nutná oprava uzavře most u přerovského sídliště Osmek. Auta projedou přes výstaviště

Havarijní stav jednoho z mostů v Přerově u sídliště na ulici Osmek už vyžaduje opravu. Řidiči v této části města budou muset počítat se čtyřměsíční uzavírkou. Pro vozidla do tří a půl tuny město dojednalo objízdnou trasu přes areál výstaviště.

Stavební práce uzavřou úsek 7. července, na nový most by se auta mohla vydat na začátku listopadu. V době rekonstrukce nebude možný průjezd na Velkou Dlážku ani do ulice Za Mlýnem.

„Nikdo nepochybuje, že další uzavírka přinese městu komplikace, nicméně oprava se kvůli několika přerovským dopravním stavbám už dvakrát odkládala, a teď je z hlediska bezpečnosti už nezbytné starý most vyměnit za nový,“ konstatoval Tomáš Navrátil (ANO), radní Přerova pro dopravu.

V Přerově se otevřela nová estakáda. Dopravě ve městě uleví jen částečně

Po nové estakádě v Přerově-Předmostí, která odvádí automobilovou dopravu z problematického podjezdu pod železniční tratí na výpadovce ve směru na Olomouc, začali dnes po poledni jezdit první automobily. Stavba 1400 metrů dlouhého úseku za 358...

Posouzení stavu mostu nedaleko hlavní sídla Policie ČR v Přerově odhalilo řadu problémů. Výčet závad zahrnuje nefunkční izolaci, degradaci betonu, korodující výztuže nosné konstrukce, nedostatečný záchytný systém i malou únosnost.

Náklady na nový most budou osm a půl milionu korun, investorem stavby je Olomoucký kraj. „Z projektu vyplývá, že bude nutné vyrobit i atypické železobetonové nosníky,“ podotýká náměstek hejtmana pro oblast dopravy a neuvolněný přerovský radní Michal Zácha (ODS).

Radní schválili smlouvu mezi městem a majiteli Výstaviště. Město bude firmám Emos a Norsol kompenzovat průjezd aut areálem částkou 75 tisíc korun měsíčně. „Jednání jsem s majiteli vedl delší dobu a jsem rád, že jsme se domluvili. Nebýt této dohody, dopravní situace v Přerově by se ještě více vyhrotila,“ uvedl radní Zácha.

V Přerově se aktuálně buduje několik dopravních staveb. Před nádražím se staví průpich - uzavírka je v této lokalitě plánována do konce letošního roku. Do posledního září má být uzavřena křižovatka propojující ulice Velká Dlážka, Polní a Lipnická, kde se staví kruhový objezd. Zneprůjezdněna je rovněž Wurmova ulice, kde Vodovody a kanalizace Přerov provádějí výměnu potrubí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Doprava, uzavírka, oprava, rekonstrukce, Přerov, kongresové centrum, Michal Zácha, ANO 2011, Policie České republiky, ODS, EMOS, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nutná oprava uzavře most u přerovského sídliště Osmek. Auta projedou přes výstaviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.