Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Dálnice D35 je po ranní nehodě opět průjezdná. Škoda jde do milionů korunu

Dálnice D35 je po ranní nehodě nákladního automobilu opět průjezdná. Těžký kolos zablokoval hlavní tah z Lipníku nad Bečvou směrem na Olomouc na 280. kilometru. Vozidlo se převrátilo a náklad se vysypal do levého jízdního pruhu.

„Řidič nebyl pod vlivem alkoholu a při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Při nehodě vznikla celkem škoda za 1,6 milionů korun. Dálnici se podařilo zprovoznit až krátce po půl jedné odpoledne. Policisté řidiči za dopravní přestupek udělili příkazem na místě pokutu ve výši dva tisíce korun,“ dodal mluvčí policie Libor Hejtman.

Nehoda se stala u Přáslavic deset minut před třetí hodinou ráno. Nákladní auto narazilo do svodidel a převrátilo se. „Třiašedesátiletý řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil rychlost jízdy, povětrnostním podmínkám a při použití motorové brzdy dostal smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci a nejprve narazil do ocelových a následně do betonových svodidel a přitom zavadil i o mostní konstrukci. Souprava se otočila do protisměru jízdy a zastavila se o ocelová svodidla,“ doplnil mluvčí policie.

Řidič převážel knihy, které skončily na vozovce. „Na místo dopravní nehody byl povolán i odborník, aby posoudil stav mostu. Z tohoto důvodu byla dálnice ve směru na Olomouc uzavřena a doprava byla od 281 kilometru odkloněna do Olomouce na silnici I/35,“ uzavřel Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Olomouc, D35, dálnice, nehoda, PolicIe ČR, Dálnice D35, havárie, Lipník nad Bečvou, Fakultní nemocnice Olomouc, Přáslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D35 je po ranní nehodě opět průjezdná. Škoda jde do milionů korunu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.