Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Policie vyšetřuje srážku vlaků na Prostějovsku jako obecné ohrožení. Hledá svědky nehody

Sobotní srážku lokomotivy a osobního vlaku v Němčicích nad Hanou na Prostějovsku vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení. Kvůli vyšetřování nehody hledá policie cestující, kteří z místa po střetu vlaků odešli. Příčinou byla zřejmě nedovolená jízda za návěstidlo, dva lidé se při nehodě zranili.

Nehoda se stala v sobotu o půl druhé odpoledne v blízkosti stanice Němčice nad Hanou, nákladní lokomotiva se zde střetla s osobním vlakem č. 3821 jedoucím z Olomouce do Nezamyslic.

"Událost je šetřena pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Touto cestou se obracíme na cestující z osobního vlaku, kteří z místa nehody odešli ještě před příjezdem policie," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová

Cestující, které policie nestihla na místě zkontaktovat, by se měli obrátit na linku 158, podle policie by svým svědectvím mohli pomoci s řádným objasněním této závažné železniční nehody.

Podle Drážní inspekce byla příčinou srážky pravděpodobně nedovolená jízda za návěstidlo, které ji zakazovalo. Vyšetřování příčin podle mluvčího inspekce Martina Drápala potrvá několik měsíců.

Až do poloviny srpna bude provoz pouze po jedné koleji

Provoz na trati mezi Nezamyslicemi a Kojetínem byl po srážce přerušen, v neděli byla zprovozněna jedna kolej. Vlaky v místě nehody stále jezdí po jedné koleji sníženou rychlostí do 50 kilometrů za hodinu, na opravách poškozené trati se pracuje. Kvůli definitivní opravě dvou poškozených výhybek a římsy nadjezdu je na 16. až 19. srpna naplánována na trati výluka.

"Během této doby bude zcela vyloučen provoz a doprava bude nahrazena autobusy. Do 16. srpna tam budeme jezdit jednokolejně s omezením do 50 kilometrů v hodině," řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Při nehodě byl zraněn jeden cestující v osobním vlaku a strojvedoucí samostatně jedoucí lokomotivy. V obou případech šlo o lehká zranění. Hasiči z vlaku evakuovali pět cestujících a personál vlaku. 

Podle Drážní inspekce byly škody odhadnuty na 10,3 milionu korun. Z toho tři miliony korun na osobním vlaku, pět milionů na lokomotivě a 2,3 milionu korun je škoda na trati.

V Němčicích nad Hanou na Prostějovsku se dnes odpoledne srazila lokomotiva s osobním vlakem. Provoz na trati mezi Nezamyslicemi a Kojetínem je přerušen, vozy vykolejily. Dva lidé byli zraněni, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Zranění podle...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Drážní hasiči Přerov

Štítky policie, vlak, srážka, nehoda, železnice, Němčice nad Hanou, Prostějovsko, havárie, obecné ohrožení, okres Prostějov, Drážní inspekce, Nezamyslice, Olomouc, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyšetřuje srážku vlaků na Prostějovsku jako obecné ohrožení. Hledá svědky nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.