Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dopravní značení u únikové zóny pod mohelnickým kopcem se dočká obnovy

Dopravní značení v oblasti únikové zóny pod mohelnickým kopcem se dočká obnovy. Silničáři vymění reflexní vrstvy a přestříkají červenobílou šachovnici. Práce musí být hotové do tří měsíců a neměly by narušit dopravu.

"Konkrétně jde o výměnu svislého dopravního značení silnice I/35 v oblasti únikové zóny pod mohelnickým kopcem. Trasa zakončena zádržným pruhem plným štěrku podstupuje revizi z důvodu koroze značek. Postupem času přestala fungovat reflexní vrstva fólie některých tabulí a ve dvou případech je připravena výměna nosné konstrukce značení," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Stavební firma má na opravy čtvrt roku, během srpna a září také přestříká červenobílou šachovnici v prostoru těsně před vjezdem do únikové zóny.

Opravy dopravního značení budou probíhat i na dalších místech Olomouckého kraje a celkově přijdou na necelého půl milionu korun. V plánu je nejen úsek mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou, ale také z Hranic na Bělotín.

V Hranicích již začala oprava poškozené velkoplošné dopravní značky, která udává směr výjezdů z kruhového objezdu v Olomoucké ulici. Jde o výměnu nevyhovujících lamel na nosné konstrukci. 

"Ani jeden případ oprav dopravního značení by neměl zasahovat do plynulého vedení silničního provozu a už vůbec nejsou potřeba objízdné trasy. Prosíme řidiče o klidný průjezd kolem označených pracovišť a děkujeme za pochopení," dodal Mazal.

Začíná oprava sjezdů na dálnici na Mohelnici. Potrvá až do poloviny října

Ode dneška začíná oprava sjezdů na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí. Řidiči se musí připravit na komplikace a objížďky. Jednotlivé opravy budou probíhat až do poloviny října letošního roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, značení, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Mohelnice, dopravní značka, kopec, Olomoucký kraj, Studená Loučka, Bělotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

Dobrý den, zatáčka již před zónou úniku (ZÚ) je poměrně ostrá pravá a je na pováženou, zda se kamion do této zóny opravdu "trefí". Je to asi 50 na 50 podle toho, jak bude těžký a jak moc by byl rozjetý. Nicméně toto tam bylo vždycky, resp. dnes je to lehce adaptováno. V zemích mimo ČR je ZÚ obvykle přímo pod kopcem nebo mírně mimo.

Středa, 18. srpna 2021, 18:53Odpovědět

Dopravní značení u únikové zóny pod mohelnickým kopcem se dočká obnovy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.