Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Dálnice na Ostravu bude kvůli nahnutému sloupu elektrického vedení neprůjezdná až do úterý

, aktualizováno 1. listopadu 2021, 20:22

Dálnice z Olomouce na Ostravu je u Velké Bystřice v obou směrech uzavřena. Poblíž dálnice se nebezpečně naklonil sloup elektrického vedení a dráty visí nad silnicí. Policie proto zastavila provoz a provádí odklon dopravy. Dálnice bude neprůjezdná až do úterý.

Proč se sloup naklonil, není zatím jasné, na sociálních sítích lidé spekulují, že do něho narazil zemědělský stroj nebo traktor, který je nejasně vidět na fotografiích z místa.

"Od 16:10 hodin je D35 na kilometrech 275,8 až 281,1 na trase z Olomouce do Lipníka nad Bečvou dočasně uzavřena. Důvodem je nahnutý sloup elektrického vedení nad dálnicí. Je prováděn odklon na exitu 276 ve směru na Ostravu a na exitu 281 ve směru na Olomouc," uvedla policie.

Policie je na místě přítomna a začala už celou věc vyšetřovat.  

"Od řidičů jsme přijali několik oznámení, že dráty elektrického vedení jsou nízko nad vozovkou. Řešíme to se správou silnic a kontaktovali jsme ČEZ. Proč se sloup nahnul, to ještě nevíme. Budeme zjišťovat, co se tam vlastně stalo," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Půjde o složitou technickou operaci  

Mluvčí skupiny ČEZ Vladislav Sobol večer uvedl, že zabezpečení místa bude poměrně technicky náročné, dodávka elektřiny do okolích míst je však zajištěna.

"Jde o poměrně složitou technickou operaci, protože před ustřižením vedení je třeba zakotvit okolní stožáry, takže jsme požádali o pomoc odbornou firmu, která vše zajistí technicky. My jsme zatím zajistili dodávky všem lidem i firmám v okolí, aby nikdo nezůstal bez elektřiny. Ale je třeba počítat s tím, že dálnice bude neprůjezdná minimálně do úterního dopoledne," řekl Sobol.

Na D35 u Dolního Újezdu do rozsypaných klád narazily dvě dodávky. Zraněn nebyl nikdo

Dálnice D35 u Dolního Újezdu na Přerovsku je ve směru z Olomouce na Lipník nad Bečvou neprůjezdná, z nákladního automobilu se tam vysypaly na vozovku dřevěné klády. U exitu 290 Velký Újezd je doprava odkláněna na vedlejší silnici. Do rozsypaného...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Olomoučáci

Štítky dálnice, D35, uzavírka, sloup, elektrické vedení, Olomouc, Ostrava, policie, Velká Bystřice, ČEZ, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až do úterý bude dálnice na Ostravu kvůli nahnutému sloupu elektrického vedení neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.