Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Komplikace na dálnici do Olomouce. Při srážce s kamionem se zranili dva lidé v dodávce

, aktualizováno 16. listopadu 2021, 11:59

Vážná dopravní nehoda omezila provoz na dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. U sjezdu na úrovni obce Hněvotín se srazila dodávka s kamionem. Hasiči z dodávky vyprošťovali dva zraněné lidi. Kolem havárie auta projížděla levým jízdním pruhem, kolona dosahovala délky několika kilometrů.

Kolize zkomplikovala dopravu na frekventovaném tahu do Olomouce po půl desáté dopoledne. "Podle dosavadního šetření v pravém jízdním pruhu stálo nákladní vozidlo a zezadu do něj narazilo dodávkové vozidlo. Při nehodě řidič dodávky se spolujezdcem utrpěli zranění," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman a dodal: "Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Příčina nehody je v šetření."

„Z menšího vozu jsme vyprostili zpod přístrojové desky dvě zraněné osoby. Využili jsme dvě kompletní sady hydraulických nástrojů, tedy rozpínáky, nůžky i rozpínací válce,“ popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. Hasiči využili také výkonný naviják pro odtrhnutí nabouraného dodávkového auta zpod návěsu kamionu.

Zranění z dodávky putovali do péče Zdravotnické záchranné služby. "Zraněné jsme na páteřní desce a s krčním límcem předali záchranářům a asistovali jsme jim s ošetřením a transportem do sanitek," doplnila mluvčí Balážová.

Po nehodě byl několik minut zcela uzavřen odbočovací jízdní pruh na Ostravu. Zhruba dvě hodiny pak byla dálnice D46 u Olomouce průjezdná jen jedním pruhem, kolem poledne se provoz podařilo kompletně obnovit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, dálnice, D46, nehoda, kolona, dopravní omezení, Olomouc, Prostějov, havárie, Hněvotín, Hasičský záchranný sbor, Olomoucký kraj, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace na dálnici do Olomouce. Při srážce s kamionem se zranili dva lidé v dodávce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.