Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

ŘSD vybírá firmu na stavbu silnice u Postřelmova. Napojí se na dvoumiliardový obchvat Bludova

Osm nabídek obdrželo Ředitelství silnic na stavbu přeložky silnice I/11 z Postřelmova do Chromče nedaleko Šumperka. Nový úsek se napojí na již budovaný obchvat Bludova. Předpokládaná cena byla takřka 400 milionů, nejnižší návrh od společnosti Strabag je o 20 procent nižší.

Za částku okolo 320 milionů by mohlo vzniknout nové dopravní řešení v oblasti podhůří Jeseníků. "Stavba, která je čtyři kilometry dlouhá a navazuje na realizovaný obchvat Bludova, má v právní moci stavební povolení," oznámil na twitteru generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Stavba přeložky silnice I/11 má začít v první polovině roku. Přeložku silnice plánuje Ředitelství silnic a dálnic uvést do provozu v roce 2024, kdy má být dokončen i obchvat Bludova. Stavba obchvatu Bludova na hlavním tahu I/44 ze střední části Olomouckého kraje do Jeseníků začala loni v červnu. Společně s přeložkou silnice se pak odkloní automobilová doprava z Bludova a okolních obcí.

Obchvat Bludova měří 5,6 kilometru. Začínat bude u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Zakázku vyhrálo sdružení firem Strabag a M-SILNICE, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn. Podle zástupců ŘSD se jedná o největší stavbu silnice první třídy v dějinách Olomouckého kraje.

Silnice v oblasti Bludova je důležitou komunikační osou ve směru z jihu na sever Olomouckého kraje. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné oblasti Jeseníků," uvedlo ŘSD.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, silnice, obchvat, Bludov, Postřelmov, Jeseníky, Šumperk, Ředitelství silnic a dálnic, Strabag, Olomoucký kraj, Chromeč, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD vybírá firmu na stavbu silnice u Postřelmova. Napojí se na dvoumiliardový obchvat Bludova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.