Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Mladík se dvěma promile a zákazem řízení skončil v Bernarticích v zídce

Se dvěma promile alkoholu a se zákazem řízení havaroval o víkendu v Bernaticích na Jesenicku dvaadvacetiletý mladík. Jel rychle, dostal smyk a narazil do kamenné zídky u jednoho z domů. Nyní mu hrozí až tři roky vězení, vysoká pokuta a další zákaz řízení.

Nehoda Fordu Focus se stala v sobotu kolem šestnácté hodiny. "Mladý muž při odbočování v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal smyk, který nezvládl. Vůz přejel do protisměru a vjel na travnatý pás podél silnice, kde narazil do dopravní značky a kamenné zídky u jednoho z domů," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Při havárii nebyl nikdo zraněn. Policisté dali řidiči dýchnout, zkouška naměřila 2,06 promile a po chvíli 1,97 promile. "Policisté navíc zjistili, že řidič má od poloviny ledna letošního roku soudem vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dva roky," dodala mluvčí. Celková škoda je 65 tisíc korun.

Policie havárii vyšetřuje pro trestný činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Mladíkovi hrozí až tři roky vězení, pokuta a zákaz řízení.

Neodhadl čas pro předjíždění a skončil s autem v příkopu. Policistům nadýchal čtyři promile

K nehodě osobního auta vyjížděli policisté na Šumpersku k obci Bohdíkov. Čtyřicetiletý muž havaroval při předjíždění náklaďáku, přitom za volant neměl vůbec usednout. Chyběl mu řidičský průkaz a při kontrole na alkohol ukázal přístroj hodnotu až...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, zákaz, rychlost, smyk, Bernatice, Bernartice, okres Jeseník, Ford Focus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se dvěma promile a zákazem řízení skončil v Bernarticích v zídce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.