Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Policisté kontrolovali řidiče. Mercedes se po Olomouci řítil devadesátkou

Téměř sto padesát řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, přistihli dopravní policisté koncem minulého týdne při kontrolní akci zaměření na dodržování předpisů. Jeden z výtečníků se řítil po Olomouci rychlostí přes 90 kilometrů v hodině. Čeká ho tučná pokuta a zákaz řízení.

Akce proběhla v pátek a v sobotu minulý týden v rámci preventivního opatření zaměřeného na bezpečnost silničního provozu a snížení počtu tragických nehod. V celém Olomouckém kraji téměř padesátka policistů kontrolovala zejména rychlost. Celkem prověřili přes 300 vozidel.

"Zjistili 185 dopravních přestupků, z nichž 162 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 94 tisíc korun. Zbývajících 23 přestupků oznámili do správního řízení. Povolenou rychlost překročilo 146 řidičů. Jedním z nich byl řidič osobního vozidla Mercedes, který v sobotu dopoledne projížděl Lipenskou ulicí v Olomouci rychlostí 94 kilometrů v hodině, tedy překročil dovolenou rychlost v obci o 40 kilometrů," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Výtečníkovi nyní ve správním řízení hrozí nejen až 10 tisíc korun pokuty, ale i zákaz řízení až na jeden rok. Policisté přistihli také jednoho řidiče pod vlivem alkoholu a dva další pod vlivem drog.

Mladík nepřežil u Dlouhé Loučky náraz do stromu. Při předjíždění dostal smyk

Třiadvacetiletý řidič Golfu nepřežil včera večer u Dlouhé Loučky na Olomoucku náraz do stromu poté, co při předjíždění dostal smyk a automobil vyletěl ze silnice. Podle policie jel příliš rychle, lékaři mu již nedokázali pomoci. Policie nehodu...

Loni na silnicích v kraji zemřelo 42 lidí 

"Upozorňujeme řidiče, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcí budeme pokračovat i v nadcházejících dnech," varoval mluvčí policie.

Počet tragických nehod v Olomouckém kraji totiž narostl. Z dvaačtyřiceti loňských smrtelných nehod šlo o 17 řidičů aut, pět chodců, čtyři spolujezdce, devět motocyklistů a sedm cyklistů. 

V letošním roce jsou již do statistik obětí na silnicích zapsáni dva lidé. V polovině ledna zemřel u Haukovic na Olomoucku řidič osobního auta, jehož vůz narazil do stromu. Druhou lednovou sobotu zemřel jeden z řidičů při srážce dvou osobních aut u Mohelnice na Šumpersku.

V Olomouckém kraji zemřelo loni na silnicích přes čtyřicet lidí, skoro o polovinu víc než předloni

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo loni při dopravních nehodách 41 lidí. Nárůst je v porovnání s předchozím rokem značný, tehdy policisté zaznamenali na silnicích 23 obětí. Mezi nejtragičtější nehody patřila listopadová nehoda čtyř osobních...

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kontrola, rychlost, radar, policie, pokuty, Olomouc, Mercedes-Benz, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali řidiče. Mercedes se po Olomouci řítil devadesátkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.