Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Speed marathon se blíží. Lidé mohou policistům online poradit, kam se postavit s radarem

Čtyřiadvacetihodinovka zvýšeného dohledu na dodržování rychlosti na silnicích se blíží. Preventivní Akce Speed marathon 2022 opět nabízí lidem možnost vytipovat na online mapě místa, kde by podle nich bylo vhodné kontrolovat rychlost s policejním radarem.

Další ročník Speed marathonu by měl proběhnout na konci března. Prostřednictvím interaktivní mapy mohou lidé nejen vkládat svoje tipy na riziková místa, ale i hlasovat pro již nahlášené lokality.

„Rádi bychom znali i Váš názor. Znáte riziková místa? Víte o úseku, kde řidiči porušují předpisy? Zapojte se do výběru míst, kde budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost na našich silnicích,“ nabádá Hana Rubášová z policejního prezidia. Hlasování probíhá do 28. února 2022.

VIDEO: Před policisty ujížděl po dálnici 250 km/h. Dřív jsem si vás nevšiml, řekl po zastavení

Dva případy extrémně rychlé jízdy řešili policisté v pátek večer na Olomoucku. Muž za volantem BMW zkoušel hlídce uniknout rychlostí přes 250 kilometrů v hodině po dálnici, ale po deseti kilometrech svou snahu vzdal. Dalšího řidiče, který v...

„Na základě vytipovaných míst od občanů budeme po dobu 24 hodin provádět měření rychlosti. Při výběru míst bereme v úvahu, že občané se v daných úsecích necítí bezpečně. Zároveň přitom musíme zohlednit, jeli zde možné bezpečné zastavování, za účelem kontroly řidičů a vozidel,“ podotkl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policejní hlídky kromě dodržování rychlosti budou kontrolovat i doklady, technický stav vozidla, pásy, požití alkoholu a jiných omamných látek nebo nedovolené telefonování za jízdy.

Nejčastější příčinou dopravních nehod je nesprávný způsob jízdy. Podle policejních statistik se loni podílel na 67 procentech dopravních nehod, při kterých zemřelo 165 lidí. Nepřiměřená rychlost se na počtech nehod podílí sice jen ze zhruba šestnácti procent, zato má nejtragičtější následky. Loni kvůli rychlosti za volantem zemřelo 174 osob. Další častou příčinou nehod je pak nedání přednosti v jízdě.

Policie zatkla třicetiletého narkomana, který přepadl poštu v Dobromilicích. K loupeži se přiznal

Po dvoudenním pátrání policie zatkla třicetiletého muže, který přepadl poštu v Dobromilicích na Prostějovsku. Kriminalisté lupiče dopadli již v neděli krátce po poledni, při výslechu se ke všemu přiznal. Včera mu vyšetřovatelé sdělili obvinění z...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Policie, dopravní policie, doprava, přestupky, kontrola, rychlost, Speed marathon, Olomoucký kraj, Policejní prezidium České republiky, radar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speed marathon se blíží. Lidé mohou policistům online poradit, kam se postavit s radarem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.