Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dopravu v centru Prostějova zkomplikuje uzavírka Wolkerovy ulice

Od půlky března bude automobilovou dopravu v centru Prostějova komplikovat oprava silnice ve Wolkerově ulici. Nejprve bude zavedena jedmnosměrná uzavírka, v létě se pak ulice uzavře úplně.

Mluvčí radnice Jana Gáborová sdělila, že rekonstrukce Wolkerovy ulice má skončit v říjnu. "Při první etapě bude provedeno vložkování kanalizace a kompletní přeložky plynovodu a vodovodu, které jsou nezbytné vzhledem k jejich stáří a technickému stavu," uvedla Gáborová. Doplnila, že první etapa by měla trvat do 30. června.

Od prvního července pak začne úplná rekonstrukce. Platit bude obousměrná uzavírka, která bude trvat do poloviny října. "Souběžná obslužná komunikace na severní straně Wolkerovy ulice zůstane otevřena pro příjezd do ulice Sušilova, Sádky, Na spojce a Komenského," doplnila Gáborová.

Při částečné uzavírce bude od 14. března platit objízdná trasa pro směr od ulice Brněnské k Petrskému náměstí, která povede po silnicích II/150 a II/150A ulicemi Palackého, Blahoslavova, Vápenice a Újezd. Od 1. července do 16. října pak bude ulice Wolkerova zcela uzavřená. Objízdná trasa pro oba směry zůstane stejná. 

Silničáři letos chystají akce za stamiliony. Na řadu přijde estakáda v Prostějově nebo most ve Šternberku

Dvanáct velkých oprav za stovky milionů plánuje letos v Olomouckém kraji Ředitelství silnic a dálnic. Na řadu přijde rekonstrukce estakády v Prostějově, odložená oprava mostu ve Šternberku nebo průtahy obcí Žulová a Česká Ves. V Loučné nad Desnou...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky doprava, silnice, oprava, Prostějov, Wolkerova, Jana Gáborová, Vápenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v centru Prostějova zkomplikuje uzavírka Wolkerovy ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.