Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hlína z převráceného kamionu se u Písařova vysypala na silnici. Blokovala ji víc jak pět hodin

Více jak pět hodin blokovala provoz na silnici mezi obcemi Bušín a Písařov na Šumpersku nehoda kamionu, který převážel zeminu. Při brždění se podle řidiče zasekla náprava, souprava se převrátila na bok a hlína se vysypal na cestu. Policie musela provoz odklánět po objížďkách.

Havárie se stala v úterý před osmou hodinou ráno na silnici I/11 mezi obcemi Bušín a Písařov. "Devětačtyřicetiletý řidič jel s nákladní soupravou od Písařova směrem na Bušín. Podle jeho vyjádření v klesání na rovném úseku začal brzdit před zatáčkou. Po sešlápnutí brzdového pedálu se zasekla pravá strana hnací nápravy a v důsledku toho se souprava převrátila na pravý bok napříč přes komunikaci," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Přepravovaná zemina se vysypala na silnici, poškozena byla také svodidla a okraj silnice.

"Řidič utrpěl zranění, které mu na místě ošetřil lékař zdravotnické záchranné služby. Další ošetření v nemocnici odmítl. Jeho případné ovlivnění alkoholem policisté vyloučili dechovou zkouškou," dodala mluvčí.

Škoda je přes 300 tisíc korun, nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty. Silnice byla kvůli havárii zcela uzavřena, policejní hlídky provoz odkláněly na objízdné trasy. "Zcela obnovit provoz se podařilo až kolem půl druhé odpoledne," řekla mluvčí policie.

Dopravní nehoda nákladního auta a dodávky zavřela v úterý tah z Olomouce na Přerov. Na místě zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému, které odstraňovaly následky havárie. Při nehodě se zranili dva lidé, místo bylo část odpoledne zcela...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, kamion, písek, silnice, objížďka, Bušín, Písařov, policie, havárie, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlína z převráceného kamionu se u Písařova vysypala na silnici. Blokovala ji víc jak pět hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.