Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Ředitelství dálnic letos v kraji dokončí pouze dvě stavby, průtah Přerovem a sjezd v Prostějově. Co je dál v plánu?

Průtah Přerovem a sjezd z estakády v Prostějově jsou jediné dvě stavby, které hodlá Ředitelství silnic a dálnic dokončit v letošním roce v Olomouckém kraji. Rozestavěných nebo v plánu je téměř dvacítka akcí, nejdůležitější je dokončení D1 u Přerova a pokračování D35 z Mohelnice do Starého Města.

Ředitelství silnic a dálnic aktualizovalo seznam investic v Olomouckém kraji. V letošním roce se motoristé mohou těšit na dlouho očekávané zprovoznění průtahu Přerovem a dokončení sjezdu z estakády v Prostějově, který stavbaři rozšiřují o odbočovací a připojovací pruhy. Komplikace na estakádě tím však nekončí, protože letos začne její celková rekonstrukce.

Rozpracovaných, v plánu nebo ve výhledu mají silničáři v Olomouckém kraji osmnáct investic. "Nová mapa ukazuje probíhající i připravované stavby na území Olomouckého kraje. Nejdelší stavbou v dohledných plánech je D35 Staré Město – Mohelnice za zhruba 13,1 miliardy korun. S akcí chceme začít do tří let," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Kromě osmnáctikilometrového pokračování dálnice D35 z Mohelnice směrem na Hradec Králové je druhou nejdůležitější akcí v Olomouckém kraji dokončení dálnice D1 u Přerova. Pokud vše půjde dobře, desetikilometrový úsek do Říkovic za 7 miliard korun by měl být hotový v roce 2025. Začátek stavby silničáři předpokládají ve druhé polovině letošního roku.

V nadcházejících letech by měly být dokončené také obchvat Bludova, Palačovská spojka, úseky Postřelmov - Chromeč a Bělotín - Rybí a rozšíření odpočívadla ve Skrbeni.

V přípravě jsou kromě D35 za Mohelnicí obchvaty Šternberka, Zábřehu a východní tangenta v Olomouci, úseky Kokory - Přerov, Týneček - Šternberk, Mohelnice - Vlachov a rozšíření sjezdu u obchodní zóny v Držovicích u Prostějova.

Silničáři začnou s výkupy pozemků pro D35 okolo Mohelnice. Úsek chtějí otevřít v roce 2028

Ředitelství silnic a dálnic začalo kontaktovat vlastníky pozemků pod plánovaným prodloužením dálnice D35 z Mohelnice do Starého Města, které by mělo nahradit stávající neúnosně zatíženou silnici na Hradec Králové okolo Studené Loučky. Nový...

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky dálnice, stavby, opravy, ŘSD, seznam, Olomoucký kraj, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, Prostějov, Mohelnice, Dálnice D1, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství dálnic letos v kraji dokončí pouze dvě stavby, průtah Přerovem a sjezd v Prostějově. Co je dál v plánu?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.