Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Část křižovatky U Anči v Olomouci čeká od pondělí uzavírka. Stavba se brzy rozběhne i na Okružní

Jednu z alternativních tras mezi městskými částmi Olomouce Nová Ulice a Neředín, ulici Okružní čeká rekonstrukce a dvouměsíční uzavírka více než půlkilometrového úseku. Již od příštího týdne se v krajském městě zavře pro automobilovou dopravu také část ulice Na Šibeníku, s objíďkou zde budou muset počítat nejen řidiči ale také cestující v městské hromadné dopravě.

K několika neprůjezdným olomouckým ulicím se připojí od pondělí 11. dubna ulice Na Šibeníku, kde budou do poloviny května probíhat práce na rekonstrukci plynovodu naproti restaurace U Anči. „Komunikace bude uzavřena pro veškerý provoz s výjimkou autobusů, kterým bude umožněn průjezd ve směru od křižovatky s ulicemi Erenburgova a Tomkova,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová s tím, že uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek č. 10, 20, 21 a 29, které budou jezdit podle výlukových jízdních řádů. 

Linky číslo 10, 21 a 29 ve směru od třídy Míru k Erenburgově ulici nebudou obsluhovat zastávku Šibeník a zastávka Gymnázium Hejčín bude přesunuta k přenosnému označníku v Tomkově ulici. „V opačném směru budou zastávky v provozu bez omezení," uvedla mluvčí Sýkorová.

FOTOGALERIE: Olomouc si odechne. V červenci se pro auta a tramvaje konečně otevře Rejnok

Ještě tři měsíce budou muset řidiči a obyvatelé Olomouce vydržet dopravní komplikace kvůli stavbě mostu přes řeku Moravu na Masarykově třídě. Povodí Moravy dnes potvrdilo, že tramvaje a automobily se na most budou moci v souladu s původním plánem...

Autobusová linka číslo 20 pojede ze zastávky Náměstí hrdinů na zastávku U Zlaté koule a na zastávku Na Trati. „V tomto směru nebude obsluhovat zastávky Šibeník a Gymnázium Hejčín. V opačném směru budou zastávky v provozu," dodala Sýkorová. Podrobnosti najdou cestující na webu DPMO.

Od 25. dubna se rozběhne také rekonstrukce 625 metrů povrchu ulice Okružní na Nové Ulici. „V rámci rekonstrukce ulice bude obnoven asfaltový kryt vozovky v délce přibližně 625 metrů. Součástí opravy bude také výměna betonových obrub, doplnění dvojřádku žulových kostek a výměna uličních vpustí,“ přiblížil Martin Major (ODS), investiční náměstek primátora.

Náklady na tuto investici činí 11 milionů korun a hotovo by mělo být 20. června. O několik týdnů později je v lokalitě naplánována další úprava. „Na opravu části ulice Okružní bude pak od července prostorově navazovat akce Koordinovaný tah SSZ Hraniční, kterou v současné době soutěží a následně bude realizovat odbor investic. S touto investiční akcí se počítá zhruba od července, přesné termíny zatím nejsou známy,“ doplnil mluvčí olomouckého magistrátu Michal Folta.

Olomoucká křižovatka u vodojemu se dočká semaforů. Úprava je v plánu o prázdninách

Nejen pro obyvatele Nové Ulice není obrázek více či méně závažné dopravní nehody na olomoucké křižovatce u vodojemu něčím neobvyklým. Jedno z problematických míst by se letos mělo dočkat bezpečnějšího řešení v podobě světelné signalizace.

Součástí této investice by mělo být v období letních prázdnin i vybudování semaforů na křižovatce u vodojemu, která je zejména v době dopravní špičky problematickým místem pro průjezd z vedlejších ulic.

Pro autobusy bude staveniště během aktuální etapy rekonstrukce průjezdné, mimo krátkého období mezi 11. a 14. červnem. „Během uzavírky bude příjezd do ulic Bacherovy a Za Vodojemem veden z ulice Mošnerovy, příjezd do ulice Kšírovy pak z ulice I. P. Pavlova. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Brněnská, Albertova a Hněvotínská v obou směrech,“ specifikoval mluvčí Folta.

Dodávky se ze zakázané zóny na sídlišti přesunuly jinam. Situace je neúnosná, zlobí se místní

Pilotní projekt nočního zákazu parkování dodávek nad 2,1 tuny zavedl olomoucký magistrát v hustě osídlené lokalitě městských částí Tabulový vrch a Neředín. Podle obyvatel několik stovek metrů vzdáleného Varšavského náměstí se část větších aut...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Statutární město Olomouc

Štítky investice, rekonstrukce, stavba, silnice, oprava, uzavírka, doprava, Olomouc, Neředín, Dopravní podnik města Olomouce, Gymnázium Olomouc-Hejčín, Ivan Petrovič Pavlov, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část křižovatky U Anči v Olomouci čeká od pondělí uzavírka. Stavba se brzy rozběhne i na Okružní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.