Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Obyvatelé Nových Sadů si trochu oddechnou. Na stavbě tramvajové trati se otevře frekventovaná křižovatka

Koncem května si obyvatelé Nových Sadů v Olomouci, kterým komplikuje život stavba nové tramvajové trati, alespoň částečně oddechnou. Frekventovaná křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova začne včetně chodníků opět fungovat. Nová trať by měla být uvedena do provozu letos v říjnu.

Stavba více než kilometr dlouhé tramvajové trati na Nové Sady přináší zdejším obyvatelům řadu komplikací. Zejména řidiči se v ranní a odpolední špičce musí připravit na zdržení. "Nejhorší je to ráno mezi sedmou a devátou a odpoledne mezi třetí, čtvrtou hodinou. Jezdím tam často a vím, že v průběhu dne je to jinak dobře průjezdné. Teď se to bude muset vydržet, jiná možnost samozřejmě není. Naštěstí je to jen dočasný stav," popsal předseda Komise městské části Nové Sady Jaroslav Krátký.

Už koncem května se to alespoň částečně zlepší. Na frekventované křižovatce ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova nyní stavbaři dokončují pokládku asfaltu, tramvajové trati, montáže stožárů světelné signalizace a veřejného osvětlení. Začaly už také práce na dokončení chodníků a cyklostezek, které vedou kolem křižovatky.

"K 30. květnu se bude tato křižovatka i chodníky zprovozňovat podle původního plánu," potvrdil investiční náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Do otevření vytížené olomoucké křižovatky zbývají dva měsíce. Nezkracujte si cestu přes staveniště, apeluje firma

Rychlým tempem pokračuje podle olomouckého magistrátu budování tramvajového propojení městských částí Nové Sady a Povel. V oblasti stavby se bude v následujících týdnech měnit dopravní situace i možnosti parkování, k dispozici již nebude...

Změny se dotknou také úseku u Alberta

Změny kromě toho nastanou také na úseku před obchodním domem Albert. V minulých dnech zde probíhaly výkopy, pokládka konstrukčních vrstev, montáže kolejí a betonování dalšího úseku dráhy. Od 23. května již nebude možné vyjíždět kolem obchodního domu Albert na parkoviště u Penny a uzavřeno bude také esíčko na souběžnou komunikaci s ulicí Zikova.

"Veškerý provoz z ulice Werichova bude poté směřován po souběžné ulici s ulicí Zikova do Rožňavské ulice. Odtud budou řidiči přímo vyjíždět do ulice Schweitzerova nebo přes sídlištní blok ulice Trnkovy do ulice Rooseveltova," podotkl v tiskové zprávě mluvčí olomoucké radnice Michal Folta.

Celá investice se pohybuje okolo půl miliardy korun, rozsáhlá akce zahrnuje položení 1200 metrů kolejí a úpravu přilehlých komunikací a chodníků. Termín dokončení letos v říjnu zatím platí. V té době přijde na řadu také finální doladění světelných křižovatek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky tramvajová trať, stavba, omezení, křižovatka, zprovoznění, Nové Sady, Olomouc, tramvajová dráha, chodník, Albert Česká republika, Jaroslav Krátký, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Nových Sadů si trochu oddechnou. Na stavbě tramvajové trati se otevře frekventovaná křižovatka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.