Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nehoda u olomouckého vodojemu má tragické následky. Seniorka v nemocnici zemřela

Při dopravní nehodě na Okružní ulici v Olomouci se v minulém týdnu vážně poranila devětasedmdesátiletá cestující v autobuse městské hromadné dopravy. Po havárii odvezla ženu sanitka do nemocnice, zraněním však po několika dnech podlehla. Policisté nyní hledají svědky nehody, případ vyšetřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

Autobus číslo 10 přijížděl minulou středu před 14 hodinou z rekonstruovaného úseku ulice Okružní. Pod kopcem mu podle prvotních zjištění policie nedal přednost dvaašedesátiletý řidič vozu Hyundai i20, který vyjížděl z vedlejší silnice I. P. Pavlova od fakultní nemocnice.

Po dokončení Masaryčky čeká Olomouc další oprava. V havarijním stavu jsou koleje na třídě Svobody

Přes centrum otevřeno, na druhé trase výluka. Po více než dvouleté stavbě mostu se na zrekonstruovanou Masarykovu třídu v Olomouci vrátí tramvaje, brzy po spuštění provozu se naopak stavební práce rozběhnou na třídě Svobody v samém centru města....

„Během dopravní nehody utrpěla devětasedmdesátiletá cestující autobusu zranění, se kterým ji zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Provedená dechová zkouška vyloučila u obou řidičů alkohol za volantem. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun,“ shrnula minulý týden policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Po několika dnech museli policisté překvalifikovat čin z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti na usmrcení z nedbalosti. Ženu se zdravotníkům nepodařilo zachránit. „Kriminalisté žádají případné svědky dopravní nehody, zejména z řad cestujících z autobusu číslo 10, kteří by mohli svým svědectvím poskytnout podstatné informace k průběhu dopravní nehody, především k pohybu zraněné seniorky, ať neprodleně kontaktují telefonní číslo 974 767 472 nebo kdykoliv telefonní linku 158,“ obrací se na veřejnost mluvčí policie Vaňharová.

VIDEO: Kousek od tragédie. Policistu málem srazil na dálnici autobus, od nehody pak ujel

I přes řadu bezpečnostních opatření a využití světelné signalizace šlo dopravním policistům na dálnici nedaleko Olšan u Prostějova o život. Při řešení noční nehody je ohrozil řidič zahraničního autobusu, jeden z mužů zákona jen těsně unikl střetu...

Křižovatka u vodojemu je místem, kde poměrně často dochází k dopravním nehodám. Podle statistik se v posledních pěti letech na tomto místě policisté zabývali více než čtrnácti dopravními nehodami. Další méně závažné události si jejich přítomnost pochopitelně nevyžádaly. „V tomto období zde nebyl nikdo usmrcen či těžce zraněn. Došlo ke čtrnácti lehkým zraněním a příčina všech nehod byla nedání přednosti v jízdě. Počet dopravních nehod zde mohl být vyšší, protože řidiči některé z nehod nám nehlásili a vyřešili je sami mezi sebou na takzvaný euroformulář,“ objasnil před časem policejní mluvčí Libor Hejtman.

Úsek nyní prochází rekonstrukcí, v plánu je také vybudování semaforů. Hlavní silnice vede v křižovatce po ulicích Hraniční a Okružní, v době dopravní špičky je výjezd z vedlejší ulice I. P. Pavlova pro některé řidiče komplikovaný. „Jezdí tam i spousta lidí odjinud, kteří míří do nemocnice. To místo vyžaduje opravdu dobré řidičské dovednosti, na průjezd tam někdy skutečně není moc času,“ říká krajský koordinátor BESIPu Miroslav Charouz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, auto, autobus, křižovatka u vodojemu, Okružní, semafory, Olomouc, Policie ČR, tragická nehoda, nemocnice, dopravní nehoda, havárie, I. P. Pavlova, Hyundai i20, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda u olomouckého vodojemu má tragické následky. Seniorka v nemocnici zemřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.