Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Opilý cyklista naboural na Přerovsku do automobilu, který řídil opilý řidič

Opilý cyklista s téměř dvěma promile narazil v Radvanicích na Přerovsku do osobního vozidla a rozbil mu přední sklo. Když k nehodě přijeli policisté, vyšlo najevo, že za volantem seděl rovněž opilý řidič, kterému muži zákona naměřili přes jedno promile. Oběma nyní hrozí postih.

Nehoda se stala v pondělí o půl páté odpoledne. "Na místě policisté zjistili, že osmapadesátiletý cyklista jel ve směru na Lazníky a znenadání přejel do protisměru, kde vjel přímo do cesty osobnímu vozidlu Kia a došlo k čelnímu střetu. U obou účastníků dechová zkouška odhalila, že jsou oba ve stavu vylučujícím řídit jakýkoli dopravní prostředek a že jsou hrozbou nejen pro sebe, ale i pro další účastníky v silničním provozu," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Opilý mladík na kole vjel v Přerovské rokli do skupinky dětí. Jeden hoch skončil v nemocnici

Opilý mladík na kole vjel v Přerovské rokli při sjíždění z mírného kopce do skupinky dětí. Jednoho hocha zasáhl do ramene, druhého se zraněním nohy museli záchranáři převézt do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Mladík je podezřelý z ublížení...

Cyklista, který skončil se zraněním v nemocnici, nadýchal hodnoty 1,84 a 1,91 promile alkoholu, a řidič osobního auta měl v krvi 1,15 promile. Řidič vozidla je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Druhému provinilci hrozí postih za přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích. Škoda byla přes 40 tisíc korun.

Právě na alkohol za volantem se letos zaměřují policisté v Olomouckém kraji, důvodem je i vysoký počet smrtelných nehod v loňském roce, obětí bylo loni 42. Například v pátek policisté preventivně zkontrolovali téměř 300 vozidel v Olomouckém kraji a pod vlivem alkoholu přistihli jednoho řidiče. Při obdobné akci v pondělí tento týden, kdy při kontrolách zastavili na 400 vozidel, naměřili alkohol v krvi čtyřem řidičům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, cyklista, řidič, policie, Radvanice, Přerov, okres Přerov, Kia, Lazníky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cyklista naboural na Přerovsku do automobilu, který řídil opilý řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.