Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Neznámý řidič u akvaparku v Prostějově srazil v noci cyklistu a ujel. Policie hledá svědky

Policie pátrá po řidiči, který ve čtvrtek těsně po půlnoci na kruhové křižovatce poblíž akvaparku v Prostějově srazil čtyřiapadesátiletého cyklistu a ujel, aniž by mu poskytl pomoc. Cyklista měl těžké zranění. Policie žádá případné svědky, aby se přihlásili.

V serpentinách pod Červenohorským sedlem motorkář srazil dva cyklisty

Dva cyklisty srazil v serpentinách pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách motorkář. Podle policie se nedíval před sebe, ale sledoval silnici za sebou ve zpětném zrcátku. Motorkář i cyklisté se zraněními skončili v nemocnici.

Nehoda se stala ve čtvrtek 11. srpna v 00:30 hodin na kruhové křižovatce mezi ulicemi Anenská, Krasická, V Polích a Drozdovice v Prostějově.

"Doposud neznámý řidič v nezjištěném vozidle jel pravděpodobně po ulici Krasická směrem ke kruhovému objezdu. Při jízdě po něm srazil čtyřiapadesátiletého cyklistu, který jel ve směru od ulice Anenská na Drozdovice, a způsobil mu těžké zranění," popsala nehodu mluvčí policie Miluše Zajícová.

Řidič po nehodě nezastavil a pokračoval v jízdě, aniž by zraněnému cyklistovi poskytl první pomoc. Škoda byla pět tisíc korun. Policie již zahájila trestní řízení pro dva trestné činy, ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, za které hrozí až pět let vězení.

"Vzhledem k okolnostem nehody žádáme svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí ke zjištění totožnosti řidiče a vozidla a následnému objasnění této závažné nehody, aby nás kontaktovali na bezplatné lince 158. Děkujeme za spolupráci," poprosila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, nehoda, auto, cyklista, těžké zranění, kruhový objezd, akvapark, policie, Prostějov, havárie, Drosendorf-Zissersdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý řidič u akvaparku v Prostějově srazil v noci cyklistu a ujel. Policie hledá svědky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.