Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Prostějov vyzývá majitele vraků, ať je odstraní z ulic. Jinak zaplatí za odtah a odstavení

Dvanáct automobilů s propadlou technickou kontrolou blokuje nyní parkovací místa v ulicích Prostějova. Radnice vyzývá jejich majitele, aby si auta odvezli, jinak je nechá odtáhnout a peníze bude vymáhat. Náklady za odtah jsou několik tisíc korun.

Prostějov nechal odtáhnout dalších pět vraků. V ulicích strašily víc než půl roku

Z Prostějova zmizelo pět automobilů, které měly propadlou technickou prohlídku a více než půl roku zavazely v ulicích. Vraky nechala odtáhnout zdejší radnice, majitelé mají ještě tři měsíce šanci dostat svá vozidla zpět, pokud zaplatí náklady na...

Vozidla s více jak šest měsíců propadlou technickou kontrolou vyhledávají v ulicích Prostějova pracovníci odboru správy a údržby majetku města ve spolupráci se strážníky městské policie.  

"Za poslední období bylo dohledáno dalších 12 takových vozidel. Vlastníci nebo provozovatelé jsou kontaktováni okrskovým strážníkem, pokud vozidlo z pozemní komunikace neodstraní, jsou předáváni k projednání přestupku správnímu orgánu. Město pak zahájí proces směřující k odtažení vozidla s možností následné dražby nebo fyzické likvidace vozidla,“ vysvětli náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Město proto na svých webových stránkách opětovně apelujeme na vlastníky a provozovatele vozidel s více jak šest měsíců propadlou technickou kontrolou, aby je z veřejných prostranstvích odstranili. 

"V opačném případě přikročíme k jejich odstranění a odstavení. Náklady spojené s odstraněním a odstavením vozidla budou po provozovatelích vymáhány. Pokud si majitelé vozidla po zaplacení nákladů za jejich odtah a skladování do tří měsíců nevyzvednou, přistoupí město k jejich prodeji formou veřejné dražby,“ dodal náměstek. Náklady dosahují řádově tisíců korun. 

Město majitele vraků nabádá, pokud je už nehodlají opravovat, aby je nechali ekologicky zlikvidovat u některé ze specializovaných firem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky odtah, vrak, parkování, přestupek, výzva, Prostějov, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov vyzývá majitele vraků, ať je odstraní z ulic. Jinak zaplatí za odtah a odstavení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.