Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Cestující na Jesenicku přijdou o linku do Hradce a Prahy. Spoj nevydělal ani na naftu

Přímé autobusové spojení Jeseníku s Prahou přestane od konce října provozovat společnost Arriva. Dálková linka, která na trase zastavovala také v řadě obcí nejen na severu Olomouckého kraje, se dopravci již ekonomicky nevyplatí.

Autobus s označením 950151 vyjížděl z Jeseníku před osmou hodinou ranní s příjezdem do Prahy na Černý most v poledne. Od pondělí 31. října už spoj společnosti Arriva autobusy trasu dlouhou 230 kilometrů obsluhovat nebude. Mimo spojení s hlavním městem linka projížděla také přes obce Lipová-lázně, Ostružná, Branná, Hanušovice či Králíky. Ve dvě hodiny odpoledne pak jezdí autobus opačným směrem z Prahy do Jeseníku.

Opravy lávek v údolí Bílé Opavy v Jeseníkách komplikují turisté, kteří nerespektují zákaz vstupu

Turisté, kteří nerespektují zákaz vstupu, komplikují v těchto dnech opravy lávek na žluté trase v údolí Bílé Opavy v Jeseníkách, kudy vede jedna z nejvyhledávanějších turistických stezek v horách. Na trase, kterou lemují žebříky a mostky nad...

 

„Důvodem zrušení je nerentabilnost jejího provozu a dlouhodobá ztráta, kterou už nemůžeme z vlastních prostředků dál financovat,“ uvedla společnost Arriva autobusy na sociálních sítích.

Do Prahy je tak možné z Jeseníku cestovat vlakem s přestupem v Zábřehu na Moravě či odpoledním autobusem společnosti United Buses. Podle zástupců Arriva autobusy přinesly první potíže covidové restrikce. „Provoz linky byl v té době přerušen, protože v některých obdobích byl zákaz překračovat i hranice okresů, poté se už počet cestujících při jízdách na delší vzdálenosti nikdy na původní hodnoty nevrátil,“ vysvětlil dopravce.

Druhým důvodem, který lince zlomil vaz, jsou podle zástupců Arriva autobusy dlouhodobě vysoké ceny pohonných hmot. „Snažili jsme se je co nejdéle ufinancovat, ale peníze za prodané jízdenky bohužel nepokrývají ani současné ceny nafty, natož další neustále rostoucí ostatní náklady,“ uvedl podnik s tím, že naposledy jeho autobusy na této trase pojedou v neděli 30. října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Arriva Transport Česká republika

Štítky Doprava, autobus, Jeseník, Praha, spoj, zrušený autobus, Olomoucký kraj, Arriva, okres Jeseník, Lipová-lázně, Černý Most, Ostružná, Branná, Hanušovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující na Jesenicku přijdou o linku do Hradce a Prahy. Spoj nevydělal ani na naftu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.